Grad Lepoglava od 4. do 15. travnja isplaćuje uskrsnice po 200 kuna Foto: VV arhiva / ilustracija

Grad Lepoglava od 4. do 15. travnja isplaćuje uskrsnice po 200 kuna

Varaždinske vijesti | 31.3.2022. u 15:20h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Umirovljenike s područja Grada Lepoglave i ove će godine razveseliti gradske uskrsnice.

Naime, Grad Lepoglava će povodom uskrsnih blagdana umirovljenicima s gradskog područja, čija je mirovina manja ili jednaka iznosu od 2.000 kuna, a od ove godine i korisnicima nacionalne naknade za starije osobe, isplatiti prigodni uskrsni novčani dar odnosno uskrsnicu i to u iznosu od 200 kuna.

- Nastavljamo s isplatom prigodnih novčanih darova povodom božićnih i uskrsnih blagdana umirovljenicima lošijeg imovinskog statusa. Želimo im tako uljepšati nadolazeće blagdane. Dio je to gradske pomoći najugroženijim skupinama naših građana o kojima vodimo kontinuirano brigu - poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Isplata počinje 4. travnja i trajat će sve do 15. travnja, do kada će građani, koji na to imaju pravo, moći podići gradsku uskrsnicu.

Uskrsnica se podiže u zgradi gradske uprave u Lepoglavi (Antuna Mihanovića 12) svakog radnog dana za vrijeme radnog vremena Jedinstvenog upravnog odjela Grada Lepoglave.

Prigodom njenog podizanja potrebno je predočiti osobnu iskaznicu i zadnji odrezak mirovine odnosno rješenje o primanju nacionalne naknade. Uskrsnicu mogu podići umirovljenici osobno ili to umjesto njih može učiniti netko drugi, ali također uz predočenje navedenih dokumenata.