Grad Lepoglava nastavlja aktivnosti za dobivanje statusa "Grad prijatelj djece" Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava nastavlja aktivnosti za dobivanje statusa "Grad prijatelj djece"

Varaždinske vijesti | 10.6.2016. u 15:42h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava nastavlja svoje aktivnosti za dobivanje statusa Grad prijatelj djece.

Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač sudjelovao je tako u Zaboku na 12. Susretu Dječjih vijeća u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske koji su započeli edukacijom za nove voditelje Dječjih vijeća koja će se osnovati tokom provedbe kampanje za dobivanje ovog prestižnog statusa.

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih i Središnjim koordinacijskim odborom akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ provodi projekt „Aktivno sudjelovanje djece u životu zajednice – Dječja vijeća“ s ciljem promoviranja, poticanja i razvoja aktivnog sudjelovanja djece u životu svojih lokalnih zajednica te njihova prava na izražavanje mišljenja u Dječjim gradskim i općinskim vijećima kako bi se unaprijedila kvaliteta života djece u gradovima i općinama u Hrvatskoj.

Edukacija je okupila predstavnike 17 gradova i općina koji su iz prve ruke saznali sve o aktivnom sudjelovanju djece u lokalnoj zajednici, ulozi Dječjih vijeća kao i uvjetima za rad, programskim oblicima i sadržajima rada Dječjih vijeća. Kroz interaktivne radionice sudionici su se upoznali s postupcima u stvaranju uvjeta za osnivanje i početak rada Dječjeg vijeća u svom gradu/općini te načinima izrade programa rada Dječjeg vijeća u prvoj godini.

- Budući da je poticanje aktivne dječje participacije vrlo važan preduvjet u postizanju naslova Grad – prijatelj djece, želja nam je kroz ovu edukaciju, ali i sve druge planirane aktivnosti pokazati kako mislimo ozbiljno u Lepoglavi kad su klinci u pitanju. Aktivni klinci s vremenom postaju još aktivniji mladi, a jedino takvi, obrazovani i aktivni mladi građani mogu nastaviti razvijati našu Lepoglavu. Ovi klinci i ovi mladi nisu budućnost, oni su sadašnjost – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač preuzimajući Uvjerenje o sudjelovanju za Grad Lepoglavu od Saveza Društava „Naša djeca“.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci