Grad Lepoglava među prvim kreće s prikupljanjem otpadnog jestivog ulja iz kućanstava

Varaždinske vijesti | 15.3.2022. u 16:07h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava među prvim je gradovima u kojima će se organizirano prikupljati otpadno jestivo ulje. Na području Grada uskoro će biti postavljene kante za prikupljanje navedene vrste otpada u koje će građani moći selektivno odlagati korišteno ulje za kuhanje te pokvareno jestivo ulje kojem je istekao rok trajanja.

- Ulažemo puno u zaštitu okoliša. Građanima smo, nabavkom i podjelom spremnika za selektirano odlaganje otpada, omogućili selektiranje otpada na kućnom pragu. Taj smo sustav nadogradili mobilnim reciklažnim dvorištem i spremnicima za odlaganje tekstila, a sada ga dodatno nadograđujemo i s mogućnošću odlaganja otpadnog jestivog ulja, istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora s tvrtkom Bio-goriva koja će voditi brigu o prikupljanju i zbrinjavanju ove vrste otpada na području Grada Lepoglave.

Da je svaka kap ulja manje u našem okolišu dobro za sam okoliš pa tako i građane složili su se gradonačelnik Škvarić i predstavnik tvrtke Bio-goriva Miroslav Kos koji je, uz postavljanje spremnika, najavio i edukativne aktivnosti kojima će se građane poticati na prikupljanje i pravilno zbrinjavanja otpadnog jestivog ulja.

Na području Grada Lepoglave, sukladno procjenama, bit će postavljene dvije kante za prikupljanje otpadnog jestivog ulja - jedna u Lepoglavi, a druga u Žarovnici. Po potrebi, bit će postavljeni i dodatni spremnici.