IVANEC Vatrogascima oprema za osobnu zaštitu i tehničke intervencije

| 3.9.2022. u 11:33h | Objavljeno u Našim krajem

DVD-ovima 29 novih odijela, digitalne radio stanice, tehnička oprema…

Povrh redovitih 650.000 kuna koje izdvaja za vatrogastvo, Grad je za opremanje svih DVD-ove godine osigurao dodatnih 270.000 kn, a za 2023. najavljuje i dodatnih milijun kuna za vatrogasne ljestve

Predstavnicima Vatrogasne zajednice grada Ivanca i svih šest DVD-ova ivanečkoga područja (Ivanec, Radovan, Margečan, Salinovec, Gačice, Bedenec) u prostorijama DVD-a Ivanec predana je nova vatrogasna oprema, čiju je nabavu s 270.000 kuna financirao Grad Ivanec.

Riječ je o opremi za osobnu zaštitu vatrogasaca (29 novih odijela), o opremi za tehničke intervencije te o osam digitalnih radio stanica. Prepoznajući iznimnu važnost djelovanja vatrogasnih postrojbi koje su jedine osposobljene i opremljene za djelovanja u kriznim situacijama (požari, potresi, poplave, epidemije, prometne nesreće, druge potencijalne ugroze), Grad je i ove godine odlučio izdvojiti povećana novčana sredstva za opremanje svih gradskih DVD-ova i same Vatrogasne zajednice.

vatrogasci_nova_oprema.jpg

Ne skrivajući zadovoljstvo novom opremom kojom će se podići razina sigurnosti i kvalitete rada vatrogasaca te naglašavajući da se ovime nastavlja višegodišnja dobra praksa povećanih izdvajanja za vatrogastvo iz gradskog proračuna, gradonačelniku Miloradu Batiniću i njegovu zamjeniku Marku Friščiću izraze zahvalnosti uputili su predsjednik Vatrogasne zajednice grada Ivanca Zdenko Đuras i zapovjednik Ivan Putarek.

Grad Ivanec inače u svom proračunu za redovitu djelatnost vatrogastva osigurava oko 650.000 kuna na godinu. Međutim, povrh toga, Grad vatrogascima već nekoliko godina osigurava i dodatna sredstva za opremanje, s time da ih je ove godine još i „pojačao“.

- Uz 100.000 kuna za opremanje DVD-ova tehničkom i drugom opremom, osigurano je još 100.000 za nabavu vatrogasnih zaštitnih odijela te 70.000 kuna za digitalne radio stanice. U 2023. godini u proračunu ćemo nastojati osigurati do milijun kuna za nabavu novih vatrogasnih ljestava – izjavio je gradonačelnik.

vatrogasci_nova_oprema1.jpg

- A kako bismo osigurali i daljnji kontinuitet u opremanju, u iduće 4 godine (počevši od 2023.) u gradskom će se proračunu i nadalje osiguravati po 100.000 kuna godišnje za opremanje DVD-ova. Vjerujem da ćemo s ovakvim dodatnim ulaganjima osnažiti naše DVD-ove i time im omogućiti veću operativnost Ukoliko bi u ovim neizvjesnim vremenima došlo do poremećaja u punjenu proračuna, sredstva za vatrogastvo sigurno nećemo smanjivati. Ona neće ići na dolje, mogu ići samo na gore – izjavio je gradonačelnik M. Batinić.

U dobrom raspoloženju, predstavnici svih DVD-ova nakon toga su preuzeli opremu te je odvezli u svoja matična društva.