IVANEC Raspisan poziv KUD-ovima i udrugama za prijavu programa

Varaždinske vijesti | 20.1.2024. u 10:30h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec objavio je Poseban javni poziv KUD-ovima i udrugama u kulturi za prijavu programa i projekata od interesa za Grad Ivanec. Na ovaj poziv KUD-ovi i udruge Gradu za sufinanciranje mogu predložiti programe i projekte vezane uz različita područja kulturnih djelatnosti.

S obzirom na nove zakonske propise i pravila vezana uz prijave, svi KUD-ovi i udruge u kulturi pozvani su da pažljivo prouče odredbe Javnog poziva.

S obzirom na to da se, temeljem novog Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi, pravila prijava razlikuju od dosadašnjih, obavještavamo udruge da će Grad Ivanec i Poslovna zona u Poduzetničkom inkubatoru organizirati sastanak na kome će predstavnici kulturnih (ali i svih ostalih udruga), biti informirani o svim novinama i detaljima oko prijava na javni poziv.

Za ove namjene u proračunu Grada Ivanca za 2024. godinu osigurano je 34.000 eura. Programe i projekte stručno će ocijeniti i vrednovati Kulturno vijeće Grada Ivanca, a na temelju njegova prijedloga, odluku o dodjeli financijskih sredstava, s popisom odobrenih i odbijenih projekata i programa, donosi gradonačelnik.

Rok za dostavu prijava je 24. veljače 2024. godine, a mogu se dostaviti poštom ili osobno u Prijamni ured Grada Ivanca, Trg hrvatskih ivanovaca 9b. Svi detalji dostupni su na:
https://ivanec.hr/dokumenti/kategorija/167-natjecaji/7938-posebni-javni-poziv-za-kulturno-umjetnicka-drustva-i-udruge-za-predlaganje-javnih-potreba-u-kulturi-grada-ivanca-za-2024-godinu