Grad Ivanec: Dodijeljeno 25.800 eura za programe i projekte udruga

vv | 13.3.2024. u 10:41h | Objavljeno u Našim krajem

Objavljena je Odluka o odobravanju financijskih potpora programima i projektima udruga iz proračuna Grada Ivanca za 2024. godinu. Njome je gradskim udrugama, koje se bave humanitarno-socijalnim radom, unapređenjem kvalitete života osoba starije dobi te ostalim udrugama Grad za kandidirane programe dodijelio 25.800 eura, što je 8.800 eura više od planiranih za te namjene.

Pritom napominjemo da pojedinim udrugama za neke od kandidiranih programa potpore nisu odobrene budući da se one već financiraju iz drugih proračunskih stavki.

Također, ovom Odlukom nisu obuhvaćene udruge u kulturi, za koje je, sukladno novom Zakonu o kulturnim vijećima, bio raspisan Poseban javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Grada Ivanca, a čije će programe na sjednici sazvanoj za četvrtak, 14. ožujka, razmatrati i vrednovati Kulturno vijeće Grada Ivanca.

Odluka je dostupna na https://ivanec.hr/dokumenti/kategorija/169-sluzbene-objave/8089-odluka-o-odobrenim-projektima-i-programima-javnog-poziva-za-predlaganje-programa-projekata-javnih-potreba-grada-ivanca-za-2024-godinu