Grad Ivanec će sufinancirati izobrazbu za održivu uporabu pesticida Foto: Ilustracija/Pixabay

Grad Ivanec će sufinancirati izobrazbu za održivu uporabu pesticida

VV | 24.2.2020. u 08:10h | Objavljeno u Našim krajem

Amandmanom koji je na Program potpora poduzetništvu podnio ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić, a koji je Gradsko vijeće i prihvatilo, Grad Ivanec će subvencionirati organiziranje i provođenje osnovne i dopunske izobrazbe za održivu uporabu pesticida za građane s administrativnog područja grada Ivanca.

Osnovnu izobrazbu Grad će subvencionirati sa 100 kuna po polazniku, odnosno 50 kuna po polazniku za dopunsku izobrazbu.

Kao što je poznato, zakonski propisi nalažu da su sve osobe koje koriste sredstva za zaštitu bilja u poljoprivredi obvezne pohađati osposobljavanje za održivu uporabu pesticida. U skladu s time, prije 5 godina (2015.) krenula je osnovna izobrazba za održivu uporabu pesticida, a nakon godina (2020.) obvezna je dopunska izobrazba.

Edukaciju provode ovlaštene pravne osobe (ustanove, trgovačka društva), a kako je interes od građana velik, a od ovlaštenih edukatora su proteklih dana Gradu stizali upiti Gradu o mogućnostima sufinanciranja izobrazbe, gradonačelnik je predložio navedeni način sufinanciranja.

Dakle, svi građani s područja grada Ivanca – bez obzira na to pohađaju li izobrazbu u Pučkom otvorenom učilištu ili jednom od za to certificiranih trgovačkih društava, moći će ostvariti subvenciju Grada od 100 kuna (za osnovnu izobrazbu) ili 50 kuna (za dopunsku izobrazbu).

Označeno u