GRAD IVANEC Bespovratni novčani poticaji Grada za rješavanje stambenog pitanja

Varaždinske vijesti | 12.1.2024. u 09:34h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec poziva sve mlade obitelji i građane do 45 godina, koji imaju prebivalište na administrativnom gradskom području, da iskoriste bespovratne novčane poticaje za rješavanje svog stambenog pitanja.

Među najstimulativnijim mjerama u gradskom Programu je oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa prilikom (do)gradnje ili rekonstrukcije kuće. Grad 100% od plaćanja tog doprinosa oslobađa 3-članu obitelj za stambeni objekt neto korisne površine 74,25 m2, 4-članu obitelj za površinu od 81 m2, a 5-članu obitelj za površinu od 98,55 m2.

Druga mjera je oslobađanje plaćanja komunalne naknade prvih 5 godina (za korisnike koji su području grada kupili ili sagradili nekretninu).

Također, Grad s 10% sufinancira ratu kredita svim obiteljima koje stambeno pitanje rješavaju kreditom kod komercijalnih banaka. Ova mjera traje 5 godina, a Grad subvenciju produljuje za godinu dana ako je u obitelji maloljetno dijete, odnosno za 2 godine za svako novorođeno dijete u obitelji.

O tome da je ovaj program Grada Ivanca dobro prihvaćen, svjedoči podatak da ga trenutačno koristi čak 128 obitelji, u pravilu mladih obitelji s djecom, a već ima i novih prijavljenih za korištenje gradskih subvencija.

Svi detalji dostupni su na službenim stranicama Grada Ivanca.