GORNJI KNEGINEC Jednoglasno usvojen proračun za 2023. godinu, iznosi 4.813.160 eura Foto: Općina Gornji Kneginec

GORNJI KNEGINEC Jednoglasno usvojen proračun za 2023. godinu, iznosi 4.813.160 eura

Varaždinske vijesti | 8.12.2022. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec u srijedu, 7. prosinca jednoglasno je usvojen proračun za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. godinu, te je donesena Odluka o izvršenju proračuna Općine Gornji Kneginec za narednu godinu.

Općinski vijećnici usvojili su i prijedloge Programa javnih potreba Općine Gornji Kneginec za 2023. godinu, Programa gradnje vodnih građevina i komunalne infrastrukture u 2023. godini te Programa održavanja komunalne infrastrukture Općine Gornji Kneginec tijekom iduće godine.

- Općinski proračun za iduću godinu u iznosu od 4.813.160 eura je proračun sa razvojnom i socijalnom komponentom koji osigurava nastavak započetih projekata, potiče razvoj predškolskog odgoja i školstva, brine o socijalno ugroženim članovima lokalne zajednice te osigurava nesmetan rad udruga građana - ističu iz Općine Gornji Kneginec.

Detaljan uvid u Proračun za iduću godinu svi zainteresirani mogu ostvariti na općinskim internet stranicama - www.kneginec.hr.

Usvojen je i Program utroška sredstava šumskog doprinosa za iduću godinu kao i Plan korištenja sredstava od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. Vijeće je donijelo i Zaključak o prihvaćanju Godišnjeg izvješća odgojno-obrazovnog rada Dječjeg vrtića Bubamara za pedagošku godinu 2021./2022., te je prihvatilo prijedlog Odluke o uvjetima i roku vraćanja isplaćenih stipendija.

U nastavku sjednice Općinsko vijeće je raspravilo i donijelo Odluku o donošenju procjene rizika od velikih nesreća na području Općine Gornji Kneginec te Odluku o davanju u zakup zemljišta za poljoprivrednu obradu. Odobreno je i sklapanje Ugovora za održavanje javne rasvjete na području općine Gornji Kneginec tijekom iduće godine te ugovora za zimsko održavanje cesta i održavanje nerazvrstanih cesta na području općine u narednom razdoblju.

Na kraju sjednice općinski vijećnici odobrili su sklapanje ugovora o praćenju stanja okoliša na zatvorenom odlagalištu komunalnog otpada u Gornjem Knegincu te su odobrili sklapanje ugovora o opskrbi plinom.

kneginec_proracun_07122022_2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci