Glavna prometnica od Brezničkog Huma do Breznice uskoro u novom ruhu

Varaždinske vijesti | 4.5.2022. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem

Temeljem odluke poduzeća Hrvatske ceste iz 2018. godine o načinu postupanja i odobravanja dodatnih radova tijekom realizacije Ugovora o građenju i održavanju cesta i cestovnih objekata predstavljen je projekt izvanrednog održavanja kolnika na državnoj cesti D3 Breznički Hum - Breznica.

Riječ je o glavnome cestovnom pravcu stare ceste za Zagreb, a prometnica će obuhvatiti dvije trase ukupne duljine 2300 metara, uz koju će se urediti oborinske vode i izgraditi pješačke staze.

- Osnovni cilj ovoga projekta poboljšanje je uvjeta prometovanja na navedenom području sa svrhom što sigurnijeg odvijanja prometa, pogotovo onog pješačkog – napominje načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

- Projektirana širina pješačkih staza iznosit će 1,6 metara a ugradnjom rubnjaka biti će denivelirana za 15 cm u odnosu na kolnik, te će ujedno tako biti riješeno pitanje odvodnje oborinskih i slivnih voda s kolnika, staza i padina otvorenim jarcima, betonskim kanalicama te dijelom i oborinskom kanalizacijom –zaključuje načelnik.

Trenutno je u postupku javna nabava kako bi se pronašao najpovoljniji izvođač, a početak radova, koji će u potpunosti biti financirani sredstvima Hrvatskih cesta, očekuje se u trećem kvartalu tekuće godine.