Grade se tribine sa 150 mjesta uz dva nova igrališta za odbojku na pijesku u krugu OŠ Ivanec Foto: B. Težak

Grade se tribine sa 150 mjesta uz dva nova igrališta za odbojku na pijesku u krugu OŠ Ivanec

Grad Ivanec/vv | 13.5.2023. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Igrališta su sagrađena po svim propisima i standardima Međunarodne odbojkaške federacije pa će se na njima moći odigravati i međunarodne utakmice u odbojci na pijesku

Nakon dovršetka gradnje dva nova suvremena igrališta za odbojku na pijesku u krugu Osnovne škole Ivanec, koje su svotom od 78.680 eura (577.400 kn) zajedno financirali Grad Ivanec i Varaždinska županija, počela je i druga faza radova koja obuhvaća gradnju tribina sa 150 sjedećih mjesta, nosača za zaštitne mreže, ograda te pripremu za rasvjetu glavnog igrališta.

Uz Damira Jagića, ravnatelja Osnovne škole I. K. Sakcinskog Ivanec kao nositelja investicije, tim je povodom gradilište obišao gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem. Oni su s predstavnicima MIPCRO-a kao izvođača radova, razgovarali o dinamici i načinu njihova izvođenja. Plan je da se kompletni radovi kraju privedu do kraja ovog mjeseca.

11138.jpg

Grad Ivanec sufinancira radove i u ovoj, završnoj fazi, s time da je naveden projekt u međuvremenu prijavljen za sufinanciranje na natječaj za sportsku infrastrukturu Ministarstva mora, prometa i turizma koje bi, ukoliko „prođe“, financiralo čak 80% bruto troškova.

U svakom slučaju, dva prekrasna nova igrališta s tribinama i ostalom pratećom infrastrukturom dat će dodatni vjetar u leđa razvoju odbojkaškog sporta u Ivancu te će biti u funkciji proglašenja Grada Ivanca županijskim centrom izvrsnosti za odbojku.

Pošto su igrališta sagrađena po svim propisima i standardima Međunarodne odbojkaške federacije, na njima će se moći odigravati i međunarodne utakmice u odbojci na pijesku.

11137.jpg