Galić i Švetak novi članovi Središnjeg odbora UDVDR Ogranak Ivanec

VV | 24.10.2016. u 09:40h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon ljetne pauze na svom redovnom zasjedanju sastali su se članovi proširenog predsjedništva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Ivanec.

Iako nije bilo sastanaka njegova vodstva, ogranak je tijekom cijelog ljeta bio aktivan u provedbi ranije utvrđenih programa, pa su tako osim planiranih, provedene i neke nove aktivnosti. Primjerice, obilježeno je sjećanje na Romana Ribića i Željka Putara Grdaka, poginule hrvatske branitelje iz Ivanca, u čiju je u spomen, u suradnji sa Ženskim odbojkaškim klubom Ivanec, održan 1. memorijalni odbojkaški turnir.

U suradnji sa Planinarskim klubom Ivanec organiziran je 2. memorijalni planinarski pohod "Putem Ivanečke planinarske obilaznice" u spomen na poginule i umrle branitelje Grada Ivanca, članovi ogranka sudjelovali su na županijskim i državnim sportskim susretima dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, izložbom fotografija i starog novca bili dijelom obilježavanja Dana Grada Ivanca, a središnji događaj ljeta bilo je obilježavanje 21. obljetnice Oluje.

U suradnji sa ivanečkim braniteljskim udrugama organiziran je 11. memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića, a uz navedeno, članovi ogranka sudjelovali su na odavanju počasti kolegama u povodu obljetnica njihovih pogibija, kao i državnih i vjerskih blagdana, te u humaniranim akcijama pomoći braniteljima i njihovim obiteljima.

Izraženo je opetovano zadovoljstvo što je ostvareno i više nego se planiralo, a kao najvažnija aktivnost do kraja godine istaknuti su 3. dani sjećanja na žrtvu Vukovara pod nazivom "Ni Sjene više nema" koji će se od 18. do 20. studenog održavati na više lokacija Ivanca, Lepoglave, Varaždina i Vukovara.

Također, donešena je odluka o aktivnom uključivanju u pomaganje obitelji Pripilović, hrvatskog branitelja koji je nedavno teško stradao u prometnoj nesreći, te nabavci ogrijeva za jednog hrvatskog branitelja.

A zbog povećanog obima aktivnosti, jednoglasno je donesena odluka o izboru Zvonka Galića i Slavka Švetaka, ratnih pripadnika 1. gardijske brigade Tigrovi u Središnji odbor, koji će se tako ubuduće sastojati od devet članova.