FOTO Župan slovenske Općine Lenart sa suradnicima u D. Voći i Vinici, ali i Saboru Foto: Općina Vinica

FOTO Župan slovenske Općine Lenart sa suradnicima u D. Voći i Vinici, ali i Saboru

Varaždinske vijesti | 6.12.2018. u 20:26h | Objavljeno u Našim krajem

Župan mag. Janez Kramberger i djelatnici općinske uprave Općine Lenart u utorak su zaključili projekt „DETOX“ radnim posjetom partnerskim općinama Donja Voća i Vinica.

U Općini Donja Voća, gdje ih je dočekao načelnik Kruno Jurgec, razgledali su tradicijsku voćansku kuću uređenu u sklopu zajedničkog prekograničnog projekta „DETOX“, a u nastavku su posjetili Općinu Vinica i viničku tradicijsku kuću, također uređenu kroz spomenuti projekt. Tamo ih je dočekao i pozdravio načelnik Općine Marijan Kostanjevac.

DSC_1277.JPG

Župan mag. Janez Krambereger i načelnici općina izrazili su zadovoljstvo rezultatima prekograničnog projekta postignutim na području infrastrukture i drugih aktivnosti koje su bile realizirane u toku dvije godine koliko je trajao projekt „DETOX“.

Nakon kraćeg zadržavanja u Vinici, s viničkim načelnikom koji im je bio domaćin za boravka u Hrvatskoj, krenuli su u Zagrebu u dogovoreni posjet Saboru. Ondje ih je primio zastupnik Davor Ivo Stier, a tijekom susreta bilo je govora o prekograničnoj suradnji, aktualnim prekograničnim projektima i sredstvima koja EU u novom proračunu osigurava upravo za te namjene odnosno za jačanje prekogranične suradnje. Za vrijeme susreta pridružio im se i saborski zastupnik Anđelko Stričak, a za uspomenu su napravljene i zajedničke fotografije. U pratnji saborskih zastupnika, gosti iz Slovenije nakratko su se našli i na galeriji sabornice u kojoj je u tijeku bila sjednica.

DSC_1284.JPG

Po završetku susreta sa saborskim zastupnicima i izlaska iz zgrade Sabora, gosti iz Slovenije su sasvim slučajno, imali prilike susresti se s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem koji je pred zgradom Vlade čekao albanskog kolegu.

- U kraćem razgovoru objasnio sam premijeru kako su to naši slovenski prijatelji s kojima smo ostvarili kvalitetnu prekograničnu suradnju, premijer se pozdravio sa svakim od njih, a bilo je još malo vremena da se za uspomenu napravi i zajednička fotografija - rekao je Kostanjevac.

Po odlasku s Markovog trga, gosti iz Slovenije kroz Kamenita vrata spustili su se na tržnicu Dolac pa do Trga Bana Jelačića u razgledavanje zagrebačkog adventa.

sabor-3.jpg

sabor.jpg

plenković-1.jpg

plenkovič-2.jpg

sabor-2.jpg