TURČIN Zapalio se plin koji je istjecao iz cijevi, zbog sigurnosti stanari obližnjih kuća evakuirani

VV | 27.7.2021. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

Prava drama jučer se odvijala u Kolodvorskoj ulici u Turčinu.

Tijekom radova na aglomeraciji došlo je do oštećenja plinske infrastrukture, zbog čega su na teren odmah izašli vatrogasci, policija, djelatnici Termoplina i HEP-a.

- TURČIN Oštećen plinski cjevovod u Kolodvorskoj ulici, mještani bez struje i plina

- Plinska infrastruktura u Kolodvorskoj ulici u Turčinu oštećena prilikom radova na aglomeraciji, sanacija će potrajati

Kao što nam je jučer javio čitatelj, u ulici je bilo pravo opsadno stanje te se plin i zapalio, a to potvrđuju i fotografije koje su na svojem Facebook profilu objavili članovi DVD-a Kneginec Gornji koji su na teren izašli s navalnim i kombi vozilom te sedam operativnih vatogasaca.

- Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo kako se radi o požaru plina koji je izlazio iz probušene plinovodne cijevi koju su oštetili izvođači radova prilikom iskopa kanala. Budući da je nastalo i oštećenje električnog voda, pristupili smo gašenju vatrogasnim prahom kako bi zaštitili vatrogasce od strujnog udara, ali zbog pritiska u plinovodu plin je i dalje istjecao u atmosferu. Stoga su zbog sigurnosti evakuirani stanari obližnjih kuća, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Termoplina i Elektre, koji su odmah zatvorili plin i isključili električnu energiju - objavili su članovi DVD Kneginec Gornji, kojima su se na terenu pridružili i članovi DVD-a Varaždinbreg.

Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Označeno u