FOTO Viničkim gimnastičarima oprema za 8000 eura Foto: Krešimir Đurić

FOTO Viničkim gimnastičarima oprema za 8000 eura

VV | 12.3.2023. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vinica osigurala je vrijednu opremu za Gimnastički klub Vinica. Riječ je o gimnastičkoj stazi, odskočnoj dasci i dodatnim strunjačama u vrijednosti od oko 8000 eura, za što su sredstva osigurana u općinskom proračunu.

Zahvaljujući ovoj investiciji u Vinici su stvoreni kvalitetni uvjeti za treniranje gimnastike, pa roditelji djecu više neće morati voziti na treninge u Aton u Nedelišće, što su mnogi dosad činili.

DSC_6247.jpg

- Iz godine u godinu smo kupovali spravu po spravu, a kupnjom ove opreme sada smo osigurali klubu uvjete za vrhunski rad s mladima. Opremu će koristiti i učenici viničke osnovne škole u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture. U planu je još kupnja ženskog razboja do kraja ove godine čime ćemo u potpunosti klub opremiti sa svom potrebnom opremom. Time ćemo stvoriti uvjete za održavanje službenih gimnastičkih natjecanja, što nam je cilj - rekao je načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof.

Viničke gimnastičarke ostvaruju odlične rezultate na natjecanjima unatrag osam godina, a osim državnih natjecanja, ove su godine županijske prvakinje za osnovne škole. Na novoj opremi i potpori viničkim gimnastičarima načelniku dr. sc. Branimiru Štimcu, prof. zahvalila se trenerica Ana Marija Galeković.

DSC_6083.jpg

- Dobivena oprema nam jako puno znači jer ćemo moći trenirati na modernim spravama, a i sigurnije će se izvoditi elemente gimnastike. Imamo jako puno djece koja dolaze na treninge, koji su zasad dva puta tjedno, no zbog velikog interesa u našoj općini treninge planiramo organizirati i u više termina. Otvoreni smo za sve koji nam se žele priključiti, a sve informacije mogu se dobiti putem Facebook stranice našeg kluba - rekla je Ana Marija Galeković, uz koju još treninge vode Magdalena Hrženjak, Barbara i Rozalija Kušinec i Lara Drvarić.