FOTO: Vinički školarci i vrtićarci pjesmom i plesom dočarali blagdanski ugođaj Foto: Općina Vinica

FOTO: Vinički školarci i vrtićarci pjesmom i plesom dočarali blagdanski ugođaj

Varaždinske vijesti | 24.12.2019. u 15:01h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom nadolazećih blagdana, završnim božićnim programima vinički školarci i vrtićki mališani razveselili su svoje roditelje, bake i djedove, ali i sve mještane općine Vinica.

Tako su prošle srijede i četvrtka u dvorani Općine Vinica održane priredbe Dječjeg vrtića „Sreća“ i OŠ Vinice. U srijedu su djeca i tete iz vrtića za tu su prigodu sami izradili i uredili pozornicu dvorane te na prigodan, šaljiv i emotivan način prikazali svojim roditeljima, bakama, djedovima, braći i sestrama i svim ostalim posjetiteljima što su proteklih dana spremali sa svojim tetama i što su sve naučili za tu prigodu. U izvedbama sudjelovale su sve skupne od „Ježića“ i „Ribica“ do „Bubamaraca“, koji su dvoranu ispunili veseljem, pjesmom i iskrenim dječjim smijehom.

Među mnogobrojnom publikom koja je nagrađivala trud djece i njihovih odgojiteljica velikim pljeskom, nazočan je bio i načelnik općine Marijan Kostanjevac koji je sve skupa pozdravio te svima poželio sve najbolje za nadolazeće blagdane i sretnu novu 2020. godine.

Dan kasnije učenici i djelatnici OŠ Vinica priredili su božićnu priredbu u općinskoj dvorani te su njome izrekli prekrasne misli riječju, glazbom, pjesmom i plesom.

- Pokazali su da se mjesec prosinac voli zbog ugodnog i sretnog ozračja, blagdanskog raspoloženja, očekivanja radosne vijesti rođenja malog Isusa. Naglasak je bio na zajedništvu, na obitelji, na čuvanju običaja i širenju dobrote - poručili su iz Općine Vinica.

Iako Božić nisu samo pokloni, ravnateljica škole je u govoru i čestitci na kraju priredbe zahvalila Općini Vinica na interaktivnom ekranu koji je škola dobila ovih dana. Zahvalila je sudionicima priredbe na svim porukama koje su se prisutnima urezale u srce i potaknule ih na razmišljanje, a na dobroj suradnji zahvalila je i roditeljima, djelatnicima i svima ostalima na dobroj suradnji i strpljenju. Na kraju su svi dvoranu napustili prepuni pozitivnih dojmova.

vinica_bozicna_priredba_01.JPG

vinica_bozicna_priredba_02.JPG

vinica_bozicna_priredba_03.JPG

vinica_bozicna_priredba_04.JPG

vinica_bozicna_priredba_05.JPG

vinica_bozicna_priredba_06.JPG

vinica_bozicna_priredba_08.JPG

vinica_bozicna_priredba_10.JPG