FOTO: Vinički folkloraši na gostovanju u Slovačkoj

VV | 13.9.2016. u 17:04h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi folklorne i tamburaške sekcije KUD-a Vinica i članovi folklorne grupe Osnovne škole Vinica proteklog su vikenda gostovali u Slovačkoj te sudjelovali na proslavi kojom je obilježena 60. godišnjica rada FS Slnečnica-Sunečnik iz mjesta Gayari (u Bratislavskoj regiji) s kojim KUD Vinica surađuje još od 2009. godine.

Gosti iz Vinic domaćine su oduševili "viničkom" koreografijom "Viničke vinske špelancije", a mali folkloraši iz OŠ zahvaljujući svojim voditeljicama Snježani Gašparić i Gordani Kos Kolar, odlično su, odradili posao predstavivši se koreografijom "Prigorje". Nakon nastupa, uz večeru, još dugo u noć nastavljeno je druženje s domaćinima.

- Suradnja KUD-a Vinica i FS Slnečnica – Sunečnik nastavlja se već ove jeseni u Vinici na Smotri folklora, a nadamo se da će ova suradnja potaknuti i naše općine na suradnju te pripremu eventualnih zajedničkih projekata. Nas posebno veseli što su nova poznanstva sa svojim vršnjacima iz Gajarya, također folklorašima, stekli mali folkloraši iz OŠ Vinica koji su nakon nastupa veći dio večeri proveli u igri sa svojim domaćinima na odlično opremljenom igralištu koje se nalazi odmah uz društveni dom - rekao je Andrija Bedenik, tajnik KUD-a Vinica.

Prilikom posjeta Slovačkoj, folkloraši su posjetili i utvrdu stari grad Devin s kojeg se pruža prekrasan pogled na Dunav.

Označeno u
Galerija slika