FOTO Velik broj biciklista pedalirao na 5. biciklijadi Općine Maruševec!

Varaždinske vijesti | 21.6.2022. u 15:43h | Objavljeno u Našim krajem

Pod pokroviteljstvom Općine Maruševec i u organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Gmajna održana je 5. po redu biciklijada Općine Maruševec!

Preko 240 zaljubljenika u pedaliranje iz Varaždinske i susjednih županija ove je godine sudjelovalo na manifestaciji rekreacijskog karaktera čija je trasa duljine 28 kilometara prolazila kroz općine Maruševec, Vinica, Petrijanec i Vidovec.

Proljetno subotnje poslijepodne za druženje i rekreaciju na dva kotača iskoristile su sve generacije biciklista, od onih najmlađih do najstarijih. Prije samog starta na igralištu Gmajna u Čalincu, tlak i šećer u krvi mjerili su volonteri Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, raseljene osobe iz Ukrajine koje su smještene u Župnom dvoru u Druškovcu.

Udruga Gmajna je za sve sudionike biciklijade osigurala majicu i vodu, te je organizirala dvije stanice kod Caffe bara Vinibar u Vinici, kao i kod Društvenog doma u Novoj Vesi, uz pomoć Općine Petrijanec i načelnika Željka Posavca.

Po povratku u Čalinec bicikliste je dočekao prigodni ručak kojeg su pripremili članovi Udruge.

Zadovoljan odazivom biciklista bio je i Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koja je i ove godine bila pokrovitelj Biciklijade, ističući pritom važnost povećanja svijesti o zdravim životnim navikama, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, ali i o korištenju ekološki osviještenog načina prijevoza.

Udruga Gmajna zahvaljuje svim biciklistima na sudjelovanju, kao i Kuburaškoj udruzi Maruševec, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Maruševec i Donje Ladanje te volonterima Gradskog društva Crvenog križa Ivanec i službenicima Policijske postaje Ivanec na sudjelovanju i pomoći oko organizacije 5. biciklijade Općine Maruševec.