FOTO Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj svečano otvorio Dječji tjedan

Varaždinske vijesti | 3.10.2022. u 14:43h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u ponedjeljak su prisustvovali svečanom otvorenju Dječjeg tjedna 2022. u sklopu kojeg se obilježava i 30 godina Dječjeg foruma u Varaždinu.

Svečanosti su nazočilii i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić, gradski vijećnik i predsjednik Odbora za mlade Lovro Lukavečki, predsjednik Dječjeg Gradskog vijeća Lovro Ledenko, članovi Koordinacijskog odbora „Grad Varaždin - prijatelj djece“ te predstavnici varaždinskih osnovnih škola – Dječjih foruma i Vijeća učenika.

Dječji tjedan održava se od 3. do 9. listopada 2022. godine. Za djecu će za vrijeme trajanja manifestacije biti organizirane različite radionice, događanja i sportske aktivnosti koje provode Grad Varaždin, Društvo „Naša djeca“ Varaždin, Dječji forum za prava djeteta Društva Naša djeca, Dječji vrtić Varaždin i privatni vrtići, varaždinske osnovne škole, Pučko otvoreno učilište Varaždin, PU varaždinska, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Društvo crvenog križa Varaždinske županije, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Dom za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište sv. Nikola“ i drugi partneri.

„Zadovoljstvo mi je danas vas pozdraviti na otvorenju ovog tjedna koji je posvećen samo vama. Varaždin je uvijek ponosno nosio titulu Grad – prijatelj djece i vjerujem da i vi sami svoj grad vidite na taj način. Trudimo se da vam omogućimo što bolje uvjete za vaš rast i razvoj, da vam stvorimo poticajno i sigurno okruženje u kojem ćete moći razvijati svoje sposobnosti i talente, iskazati svoj puni potencijal i uživati u bezbrižnom djetinjstvu. Osjećamo veliku odgovornost prema vama i uistinu nam je važno da pokrećemo promjene kako bi vama bilo bolje jer vi ste to zaslužili. Jedan od temelja građanskog društva je participacija djece i mladih. Važne su nam vaše ideje, programi, vaša rješenja za probleme, zato vas ohrabrujemo da dižete glas za vaša prava i sve ono što će poboljšati kvalitetu vašeg života.“ – rekao je gradonačelnik. Istaknuo je kako će Grad Varaždin uvijek biti podrška inicijativama djece i mladih. „Drago mi je što su skoro sve škole i jedan vrtić prijavile svoje projekte za participativni proračun s idejama koje ste sami osmislili. Grad koji je usmjeren prema djeci nikad neće pogriješiti u svojim odlukama, a zato moramo biti partneri u toj misiji, surađivati i kreirati sadašnjost i budućnost zajedno. Ja ću vam uvijek biti na raspolaganju i učiniti sve što mogu da se vaše inicijative pokrenu. Želim vam sretan i uspješan Dječji tjedan!“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci