FOTO VARAŽDINSKE TOPLICE Zahvaljujući odličnoj suradnji sa ŽUC-om asfaltirana prometnica u Hrastovcu

Varaždinske vijesti | 28.6.2022. u 16:53h | Objavljeno u Našim krajem

Zahvaljujući odličnoj suradnji između Grada Varaždinskih Toplica i Županijske uprave za ceste Varaždinske županije na gradskom području modernizirana je još jedna prometnica.

Asfaltiranje 1300 metara ceste u Hrastovcu još je jedan dokaz kako ŽUC ima sluha za potrebe Grada Varaždinskih Toplica.

Zahvalivši ŽUC-u na čelu s ravnateljem Tomislavom Osonjačkim što su prepoznali važnost asfaltiranja ove lokalne ceste, gradonačelnica Dragica Ratković poručila je kako na ovaj način povećavaju kvalitetu života građana.

- Grad Varaždinske Toplice veliku pažnju pridaje ulaganjima u infrastrukturu jer je to jedan od preduvjeta za veću kvalitetu života građana na našem području. Zahvaljujem Županijskoj upravi za ceste što spremno prati naše potrebe i ulaže u ceste na području Grada koje su u njihovoj ingerenciji. Odličnom suradnjom s Varaždinskom županijom i svim institucijama Varaždinske Toplice jedno su veliko gradilište i sasvim će sigurno u skoroj budućnosti biti još privlačnije mjesto za život i doseljavanje – rekla je gradonačelnica Ratković.

Uz gradonačelnicu Ratković, ravnatelja ŽUC-a Osonjačkog, člana Mjesnog odbora Hrastovec Toplički i županijskog vijećnika Željka Dvekara, radove na asfaltiranju ceste u Hrastovcu obišao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je napomenuo kako je, uz redovna održavanja, cilj asfaltirati što više neasfaltiranih cesta.

Inače, Županijska uprava za ceste Varaždinske županije vodi brigu o 950 kilometara županijskih i lokalnih prometnica, od čega je još 50 kilometara neasfaltirano.

- Sada je modernizirana ova prometnica u Hrastovcu dužine 1300 metara, a u sljedećih nekoliko tjedana počinju radovi na križanju Oštrice na području Novog Marofa. Uz to je u planu asfaltiranje ceste u Vanjkovcu, nastavljaju se radovi u Gajevoj ulici u Cestici, u Horvatskom na području Ivanca bit će proširena cesta, a sve kako bi našim građanima omogućili što lakše i sigurnije prometovanje – rekao je župan Stričak naglasivši kako ŽUC raspolaže s proračunom od 60-ak milijuna kuna zbog čega u godinu dana ne može riješiti svu problematiku.

No, istaknuo je čelni čovjek Varaždinske županije, ŽUC poduzima sve da se što više tih cesta modernizira i da budu u što boljem stanju.

Radovi na modernizacije ceste u Hrastovcu vrijedni su 612 tisuća kuna.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci