FOTO: Uz Dan općine Beretinec dodijeljene općinske nagrade i priznanja Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Uz Dan općine Beretinec dodijeljene općinske nagrade i priznanja

| 10.9.2016. u 13:30h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Beretinec svečanom je sjednicom Općinskog vijeća u petak 9. rujna proslavila Dan općine.

Sjednica je održana u prostorijama Područne škole u Črešnjevu, uz prisutnost brojnih gostiju koje je na početku sjednice pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Matija Kefelja. Poseban pozdrav upućen je Stipanu Krizmaniću, načelniku prijateljske općine Hrvatski Židan (Horvátzsidany) iz Mađarske.

Osvrt na proteklu godinu dao je načelnik Igor Kos, naglasivši pritom da Općina Beretinec brine za sve svoje mještane, od najmlađih do najstarijih, a ključno je pritom stvoriti uvjete koji će omogućiti da ljudi žele živjeti u općini Beretinec. Kao najvažniji projekt izdvojio je Poduzetničku zonu Beretinec, u kojoj su u proteklom razdoblju prodane prve parcele i potpisani ugovori s investitorima.

Kao prioritete je izdvojio daljni razvoj Poduzetničke zone i zapošljavanje, na koje se nadovezuje unapređenje svih ostalih područja života u općini, a istaknuo je i veliku ulogu udruga u stvaranju sredine poželjne za život.

U sklopu svečane sjednice dodijeljena su općinska priznanja pa je tako priznanje za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju dodijeljeno Tamburaškom sastavu KUD-a Ježek Beretinec, koji je ostvario zapažene rezultate na brojnim natjecanjima i smotrama. Priznanje za doprinos ugledu i promociju općine Beretinec u zemlji i svijetu dobila je Udruga vinogradara i voćara općine Beretinec Viv-Ber.

Temeljem posebne odluke načelnika općine Beretinec, nagradu (prijenosno računalo) dobile su dvije učenice s područja općine, i to za odgovornost u radu i postignute uspjehe tijekom osnovnoškolskog obrazovanja: Katarina Valentak (pohađala OŠ Tužno) i Nera Žimbrek (pohađala OŠ Sveti Ilija).

Svečanu su sjednicu svojim nastupima uveličali Ženska vokalna skupina "Allegre" i Tamburaški sastav KUD-a Ježek.

Podsjetimo, program obilježavanja Dana općine nastavlja se danas od 16 sati malonogometnim turnirom, mimohodom i smotrom folkora u 17 sati, predstavom "Krtice" Kerekesh Theatra u 19 sati i zabavom uz živu muziku od 20 sati. Svi sadržaji održat će se na malonogometnom igralištu MNK-a Črešnjevo u Varaždinskoj ulici (na samom ulazu u naselje). Tradicionalna sveta misa na Horvatom bregu u Beretincu održat će se u nedjelju 11. rujna u 11 sati.

Opširnije pročitajte u sljedećem broju tiskanog izdanja Varaždinskih vijesti...

 

Galerija slika