FOTO U Trnovcu održana manifestacija ”Okusi i običaji našega kraja”

Varaždinske vijesti | 9.10.2023. u 17:30h | Objavljeno u Našim krajem

Ovog vikenda u Trnovcu je, već tradicionalno, održana manifestacija ''Okusi i običaji našega kraja''. Kao i svake godine, vrijedne članice udruge žena ”Trnovečko srce”, pripremile su bogatu ponudu jela koja su već i zaboravljena, a ovo je bila jedinstvena prilika za prisjećanje na hranu i tradiciju naših starih.

Svi posjetitelji i ove su godine mogli besplatno probati starinska jela ovog kraja pripremljena na način kako su ih radili naši stari.

Na šarenim stolovima, za kojima su ih dočekale nasmijane članice Udruge, našli su se čurke sa zeljem, kuruzni žganci, grah s zeljem, grah ričet, kuhani buncek, najbolji trnovečki makači, štrukli, hajdina i kuruzna zlevka, orehnjača, makovnjača i još puno finih slanih i slatkih jela.

Osim dobre hrane, posjetitelji su mogli uživati u pjesmi i plesu najmlađih i onih malo starijih, tako da dobre volje i ugodne atmosfere nije nedostajalo.

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Viktović s velikim je veseljem pratila ovu manifestaciju i zahvalila članicama Udruge Trnovečko srce na iznimnom trudu i doprinosu te zaželjela još puno uspješnih manifestacija koje se uvijek održavaju na veliko veselje svih mještana i posjetitelja Trnovca,