FOTO Svečana sjednica uz Dan grada Varaždinskih Toplica: "Naš zadatak je građanima omogućiti dobar život!"

VV | 13.11.2021. u 08:11h | Objavljeno u Našim krajem

Održavanjem svečane sjednice Gradskog vijeća, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u čast poginulim hrvatskim braniteljima te "Martinjskim špelancijama” u petak je obilježen Dan Grada Varaždinske Toplice. Izazova i nedaća u ovoj turbulentnoj godini bilo mnogo, Grad Varaždinske Toplice je unatoč pandemijskoj krizi izvršavao sve svoje obveze, stipendirao svoje studente, dodjeljivao naknade za novorođenčad, potpomagao gospodarstvo i poljoprivrednike, a uz to ulagalo se i u komunalnu infrastrukturu.

- Projekt Aglomeracije Varaždinske Toplice pri samom je kraju, a izgradnjom pročistača i sanitarne odvodnje, polovicom sljedeće godine investicija od oko 71 milijun kuna bit će zaokružena. Godinama smo pričali da treba urediti naš Trg Republike Hrvatske, a ovog smo ga ljeta doista i uredili i otvorili i na njega smo jako ponosni. Kada se neka investicija odradi, ona mora služiti ljudima, a upravo to je naš novouređeni Trg koji je mjesto okupljanja i druženja naših građana i djece – poručila je gradonačelnica Dragica Ratković.

Svecana_sjednica_GV_30.jpg

Uime Gradskog vijeća sve prisutne pozdravila je predsjednica Ljubica Nofta istaknuvši da su u tek pet mjeseci novog mandata donijeli nekoliko odluka važnih za razvoj grada, a uskoro kreće i jedan važan projekt, izgradnja novog stambenog naselja za mlade.

– Želimo zadržati naše mlade i poticati i druge da se doseljavaju u naš grad. Zahvaljujući izgradnji spinalnog centra, uskoro ćemo na području Grada imati potrebe za novim zapošljavanjima, a naš zadatak je našim građanima i svima koji se dosele omogućiti dobar život kako bi nam ovdje i ostali – rekla je.

Na svečanoj sjednici bio je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat koji je gradonačelnici Ratković uručio ugovor o darovanju zemljišta u vlasništvu RH na kojem će se graditi novo stambeno naselje za mlade. Ministar Horvat je na sjednici proglašen počasnim građaninom Varaždinskih Toplica.

Svecana_sjednica_GV_44.jpg

Ministar je pozvao gradonačelnicu Ratković, ali i župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka na ulaganje dodatnog napora kako bi zajedno s četiri sjeverne županije osmislili kvalitetne projekte.

– Cilj je podizanje kvalitete života te komunalnog i infrastrukturnog standarda kako se ljudi ne bi iseljavali, već doseljavali na ove prostore – rekao je Horvat i dodao da će izgradnja novog stambenog naselja biti odlična gospodarska i demografska mjera.

Župan Stričak je istaknuo kako se prije uvijek govorilo o mogućnostima razvoja Varaždinskih Toplica dok se danas govori o jednom velikom gradilištu.

– Samo ove godine izdano je ukupno 11 uporabnih, lokacijskih ili građevinskih dozvola, a sve se odnose na investicije vezane uz Županiju ili državne tvrtke. Sam taj podatak govori o tome koliko se ovdje radi i gradi, što je jedan dobar temelj za daljnji gospodarski rast i razvoj turizma na čemu im čestitam – poručio je župan.

Svecana_sjednica_GV_37.jpg

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja istaknutim stanovnicima Varaždinskih Toplica, a poduzetnici Bernardi Cecelji je zbog njezinog zalaganja, truda i vrijednog rada u korist lokalne zajednice i stanovnika Varaždinskih Toplica uručena nagrada za životno djelo. U četvrtak je u župnoj crkvi održana i svečana misa na kojoj je blagoslovljena nova krstionica koju je donirala upravo Bernarda Cecelja.

– Moj rad prepoznali su i jugoistočna Europa i Udruga menadžera, ali najslađa nagrada jest kada vas prepoznaju ovdje gdje ste doma, gdje ste rođeni i kada vam vaši daju priznanje za vaš rad i trud. Nema veće cijene i većega zadovoljstva od ovoga – rekla je Cecelja.

Svecana_sjednica_GV_72.jpg

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Varaždinske Toplice za uspjehe ženske „A“ ekipe dodijeljena je nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju za osvojeno 3. mjesto na 8. državnom natjecanju vatrogasaca. Lani Kalničanec, članici Karate kluba AIK, dodijeljena je nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju zbog iznimnih rezultata na brojnim tuzemnim i međunarodnim sportskim natjecanjima na kojima je osvajala prva mjesta. Jelena Štefanić jedna je od najosebujnijih mladih sopranistica te joj je uručena nagrada za izniman doprinos glazbenoj umjetnosti i promicanju ugleda i promociji Grada Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu. Tvrtki TTI d.o.o. dodijeljena je nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu za kontinuirani razvoj prijevozničke djelatnosti na međunarodnom i domaćem tržištu. Nagrađeni su i učenici osnovnih škola, srednjih škola i studenti, Darija Ratković iz Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, Lana Kukec iz Osnovne škole Svibovec, Marko Dvorski iz Elektrostrojarske škole Varaždin te Maria Horvatić, studentica Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Grazu.

Svecana_sjednica_GV_52.jpg

Zahvalnica je dodijeljena osmorici branitelja s područja Varaždinskih Toplica uz 30. obljetnicu bitke za Vukovar, Mladenu Brozu, Danku Kanešiću, Stjepanu Kukecu, Ivici Medvedcu, Draženku Pokosu, Stjepanu Vuku, Marijanu Horvatu i Darku Jembreku. Dobitnici zahvalnica su također Ivica Čičak, dr. med., Katica Mikulčić, Helena Posavec, Dobrovoljno vatrogasno društvo Leskovec Toplički za uspjehe ženske „B“ ekipe, Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice te Moto klub Aquabikers Varaždinske Toplice.