FOTO Svečana sjednica uz Dan grada Varaždinskih Toplica: "Naš zadatak je građanima omogućiti dobar život!"

VV | 13.11.2021. u 08:11h | Objavljeno u Našim krajem

Održavanjem svečane sjednice Gradskog vijeća, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u čast poginulim hrvatskim braniteljima te "Martinjskim špelancijama” u petak je obilježen Dan Grada Varaždinske Toplice. Izazova i nedaća u ovoj turbulentnoj godini bilo mnogo, Grad Varaždinske Toplice je unatoč pandemijskoj krizi izvršavao sve svoje obveze, stipendirao svoje studente, dodjeljivao naknade za novorođenčad, potpomagao gospodarstvo i poljoprivrednike, a uz to ulagalo se i u komunalnu infrastrukturu.

- Projekt Aglomeracije Varaždinske Toplice pri samom je kraju, a izgradnjom pročistača i sanitarne odvodnje, polovicom sljedeće godine investicija od oko 71 milijun kuna bit će zaokružena. Godinama smo pričali da treba urediti naš Trg Republike Hrvatske, a ovog smo ga ljeta doista i uredili i otvorili i na njega smo jako ponosni. Kada se neka investicija odradi, ona mora služiti ljudima, a upravo to je naš novouređeni Trg koji je mjesto okupljanja i druženja naših građana i djece – poručila je gradonačelnica Dragica Ratković.

Svecana_sjednica_GV_30.jpg

Uime Gradskog vijeća sve prisutne pozdravila je predsjednica Ljubica Nofta istaknuvši da su u tek pet mjeseci novog mandata donijeli nekoliko odluka važnih za razvoj grada, a uskoro kreće i jedan važan projekt, izgradnja novog stambenog naselja za mlade.

– Želimo zadržati naše mlade i poticati i druge da se doseljavaju u naš grad. Zahvaljujući izgradnji spinalnog centra, uskoro ćemo na području Grada imati potrebe za novim zapošljavanjima, a naš zadatak je našim građanima i svima koji se dosele omogućiti dobar život kako bi nam ovdje i ostali – rekla je.

Na svečanoj sjednici bio je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat koji je gradonačelnici Ratković uručio ugovor o darovanju zemljišta u vlasništvu RH na kojem će se graditi novo stambeno naselje za mlade. Ministar Horvat je na sjednici proglašen počasnim građaninom Varaždinskih Toplica.

Svecana_sjednica_GV_44.jpg

Ministar je pozvao gradonačelnicu Ratković, ali i župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka na ulaganje dodatnog napora kako bi zajedno s četiri sjeverne županije osmislili kvalitetne projekte.

– Cilj je podizanje kvalitete života te komunalnog i infrastrukturnog standarda kako se ljudi ne bi iseljavali, već doseljavali na ove prostore – rekao je Horvat i dodao da će izgradnja novog stambenog naselja biti odlična gospodarska i demografska mjera.

Župan Stričak je istaknuo kako se prije uvijek govorilo o mogućnostima razvoja Varaždinskih Toplica dok se danas govori o jednom velikom gradilištu.

– Samo ove godine izdano je ukupno 11 uporabnih, lokacijskih ili građevinskih dozvola, a sve se odnose na investicije vezane uz Županiju ili državne tvrtke. Sam taj podatak govori o tome koliko se ovdje radi i gradi, što je jedan dobar temelj za daljnji gospodarski rast i razvoj turizma na čemu im čestitam – poručio je župan.

Svecana_sjednica_GV_37.jpg

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja istaknutim stanovnicima Varaždinskih Toplica, a poduzetnici Bernardi Cecelji je zbog njezinog zalaganja, truda i vrijednog rada u korist lokalne zajednice i stanovnika Varaždinskih Toplica uručena nagrada za životno djelo. U četvrtak je u župnoj crkvi održana i svečana misa na kojoj je blagoslovljena nova krstionica koju je donirala upravo Bernarda Cecelja.

– Moj rad prepoznali su i jugoistočna Europa i Udruga menadžera, ali najslađa nagrada jest kada vas prepoznaju ovdje gdje ste doma, gdje ste rođeni i kada vam vaši daju priznanje za vaš rad i trud. Nema veće cijene i većega zadovoljstva od ovoga – rekla je Cecelja.

Svecana_sjednica_GV_72.jpg

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Varaždinske Toplice za uspjehe ženske „A“ ekipe dodijeljena je nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju za osvojeno 3. mjesto na 8. državnom natjecanju vatrogasaca. Lani Kalničanec, članici Karate kluba AIK, dodijeljena je nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju zbog iznimnih rezultata na brojnim tuzemnim i međunarodnim sportskim natjecanjima na kojima je osvajala prva mjesta. Jelena Štefanić jedna je od najosebujnijih mladih sopranistica te joj je uručena nagrada za izniman doprinos glazbenoj umjetnosti i promicanju ugleda i promociji Grada Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu. Tvrtki TTI d.o.o. dodijeljena je nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu za kontinuirani razvoj prijevozničke djelatnosti na međunarodnom i domaćem tržištu. Nagrađeni su i učenici osnovnih škola, srednjih škola i studenti, Darija Ratković iz Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, Lana Kukec iz Osnovne škole Svibovec, Marko Dvorski iz Elektrostrojarske škole Varaždin te Maria Horvatić, studentica Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Grazu.

Svecana_sjednica_GV_52.jpg

Zahvalnica je dodijeljena osmorici branitelja s područja Varaždinskih Toplica uz 30. obljetnicu bitke za Vukovar, Mladenu Brozu, Danku Kanešiću, Stjepanu Kukecu, Ivici Medvedcu, Draženku Pokosu, Stjepanu Vuku, Marijanu Horvatu i Darku Jembreku. Dobitnici zahvalnica su također Ivica Čičak, dr. med., Katica Mikulčić, Helena Posavec, Dobrovoljno vatrogasno društvo Leskovec Toplički za uspjehe ženske „B“ ekipe, Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice te Moto klub Aquabikers Varaždinske Toplice.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci