FOTO Povodom 30. obljetnice smrti branitelja održan memorijalni nogometni turnir "Četiri viteza Ljubešćice" Foto: Općina Ljubešćica

FOTO Povodom 30. obljetnice smrti branitelja održan memorijalni nogometni turnir "Četiri viteza Ljubešćice"

Varaždinske vijesti | 7.7.2022. u 09:40h | Objavljeno u Našim krajem

U nedjelju, 3. srpnja održan je Memorijalni nogometni turnir "Četiri viteza Ljubešćice" u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Općine Ljubešćica.

Turnir je održan u spomen na poginule mještane u Domovinskom ratu Josipa Dvorskog, Mladena Horvatića, Josipa Ivanušeca i Dražena Klarića povodom obilježavanja 30. obljetnice smrti. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Ljubešćici, gdje su branitelji, članovi obitelji poginulih branitelja i uzvanici odali počast četvorici poginulih branitelja. Tom prilikom općinski načelnik Nenad Horvatić obratio se okupljenima te istaknuo da se vrijednosti Domovinskoga rata i oni koji su branili našu domovinu nikada ne smiju zaboraviti.

Nastavak prigodnog programa održao se u društvenom domu u Ljublju Kalničkom u pristutstvu pripradnika Udruge veterana 7. gardijske brigade PUMA, Udruge ratnih veterana domovinskog rata "Crne Mambe", Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida domovinskog rata Ivanić-Grad, Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora; Podružnica Varaždinske županije, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Klub Jalševec, uzvanici, domaćini i gosti. Turnir je otvorio predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade PUMA Robert Puja.

U turniru je sudjelovalo šest ekipa, a ostatak uzvanika natjecalo se u drugim disciplinama kao što su: bela, pikado, stolni tenis i stolni nogomet. Nakon održanog turnira slijedila je podjela pehara i nagrada pobjednicima turnira u kojoj je sudjelovao i saborski zastupnik i gradonačelnik grada Novi Marof Siniša Jenkač.

- Ekipa "Kumovi" osvojila je prvo mjesto u nogometu, a pobjednički pehar odlučili su predati Udruzi branitelja Općine Ljubešćica u čast i vječnu zahvalnost naša "Četiri viteza Ljubešćice" - poručili su iz Općine.