FOTO Oslikana trafostanica u Cestici, glavni "krivac" - mladi umjetnik iz Gornjeg Vratna!

VV | 11.8.2022. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Oslikana je trafostranica u središtu Cestica, na križanju Varaždinske i Dravske ulice, a glavni "krivac" za to je mladi umjetnik iz Gornjeg Vratna Filip Bistrović! Na inicijativu predsjednice Mjesnog odbora Cestica Ane Kutnjak, a u suradnji s Udrugom mladih HiperAktivni iz Cestice, s oslikavanjem se krenulo u ožujku ove godine, a trebalo mu je 100 sati rada tijekom nekoliko mjeseci. Trafostanica je oslikana tehnikom betonskih boja, pri čemu je ideja bila prikazati najznačajnije znamenitosti s područja općine Cestica. Uz motive Crkve Uzvišenja Svetog Križa, općinskog grba, brežnih dijelova općine, vinorodnog područja i rijeke Drave, na istočnoj strani trafostanice ispisani su stihovi domaće pjesnikinje Evice Lazar iz pjesme "F cestičkum kraju", koji glase:"F cestičkum kraju mam svoju dumaju! i saki naj zna: da tu duma sam ja!" 

- Reakcije sumještana su veoma pozitivne, što znači da smo uspjeli našu Cesticu smisleno prikazati pomoću boja i najznačajnijih motiva općine. Oslikavanje ove trafostanice prvi je korak takvog uljepšavanja Cestice, budući da je u tijeku dogovor oko suradnje s OŠ Cestica, pri čemu bih zajedno s učenicima odradio oslikavanje trafostanice koja se nalazi u blizini škole. Ono što mi je svakako drago jest da sam svojom vještinama mogao uljepšati središte Cestice, a vjerujem u skoroj budućnosti i okolnih mjesta - istaknuo je mladi umjetnik. 

Predsjednica Mjesnog odbora Cestica, koja je i pokrenula inicijativu, zahvalila se autoru te Udruzi mladih i Općini Cestica na podršci. 

- Budući da stalno radimo na razvoju vizure naše općine vjerujem da ovakav projekt u središtu Cestice razveseljava naše sumještane, ali i prolaznike kojih je mnogo u vrijeme turističke sezone. Obilje boja te nekoliko ključnih znamenitosti naše općine motivi su oslikavanja kojima je Filip zasigurno "oživio" trafostanicu – rekla je Kutnjak te se zahvalila Mjesnom odboru Cestica, Udruzi mladih HiperAktivni i načelniku Mirku Korotaju koji su zajednički prepoznali vrijednost projekta kojim je uljepšano središte Općine.

Označeno u