FOTO Održani 6. Ježekovi dječji folklorni susreti, domaćini najuspješniji u starinskim dječjim igrama Foto: Općina Beretinec

FOTO Održani 6. Ježekovi dječji folklorni susreti, domaćini najuspješniji u starinskim dječjim igrama

Varaždinske vijesti | 22.6.2022. u 16:20h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije, ove su godine nastavljeni tradicionalni Ježekovi dječji folklorni susreti na Seljačkom domaćinstvu Šinko u Beretincu.

Ovi su susreti uvijek prilika za lijepo druženje uz folklor, ali i uz starinske dječje igre koje izazivaju najveće oduševljenje okupljenih, a ove su se godine u igrama okušale i majke sudionika.

Uz dvije grupe organizatora, KUD-a "Ježek" iz Beretinca, na 6. Ježekovim dječjim folklornim susretima nastupili su KUD Marof, KUD Općine Cestica i KUD Klaruš Maruševec.

Iako je borba u starinskim igrama bila napeta, "Ježeki" su po prvi put u šest godina otkako se organizira ova manifestacija uspjeli pobijediti, a u KUD-u su, osim zbog pobjede, iznimno ponosni na svoje najmlađe ježice i ježeke kojima je ovo bio prvi nastup.

Podršku KUD-u "Ježek" i ovoj mnogima omiljenoj manifestaciji svojim su dolaskom pružili predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije Zlatko Peharda, općinski načelnik Nikola Žganec i predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Kapeš koji je ujedno i otvorio susrete.

- Svi smo uživali, od naših najmlađih do nas odraslih i doista mi je drago što je naš KUD ove godine ponovo mogao organizirati dječje folklorne susrete. Čestitam svima koji su sudjelovali, a ponajviše našim "Ježekima" koji su pobijedili. Naš KUD njeguje tradiciju na mnogo načina, pa između ostalog i organiziranjem ovih folklornih susreta, a drago mi je da u sve uključuju i naše najmlađe koji imaju priliku vidjeti kako su nekad živjeli i što su radili naši stari, ali i kako su se i čime zabavljali najmlađi – rekao je načelnik Žganec.