FOTO Obilježena 20. obljetnica rada DVD-a Bedenec Foto: B. Težak

FOTO Obilježena 20. obljetnica rada DVD-a Bedenec

vv | 30.10.2023. u 09:55h | Objavljeno u Našim krajem

DVD Bedenec, najmlađi u vatrogasnoj „obitelji“ Grada Ivanca koja broji čak šest DVD-ova, u subotu je, 28. listopada, s velikim ponosom obilježio 20 godina rada i djelovanja.

Proslava je počela pred vatrogasnim domom, svečanim postrojavanjem vatrogasaca i njihovih kolega iz 15-ak gostujućih DVD-ova te mimohodom kroz naselje. Nakon povratka, zapovjednik DVD-a Ljubomir Cikač prijavak je predao zamjeniku gradonačelnika Marku Friščiću, aktualnom načelniku Stožera civilne zaštite grada Ivanca.

20._obljetnica10-dvd_bedenec-281023.jpg

Svečana skupština

Svečana skupština održana je u suvremenom vatrogasnom domu DVD-a Bedenec. Nakon kratkih pozdravnih riječi predsjednika Ivana Vreska, koji je na čelu društva svih proteklih 20 godina, o radu društva izvijestio je tajnik Siniša Vresk.

Prisjetio se tom prilikom kako je sve krenulo na inicijativu nekoliko mjesnih entuzijasta koji su 26. listopada 2003. održali prvi sastanak, a zatim i formiranjaDVD-a, osposobljavanja i školovanja kadrova, gradnje spremišta, opremanja DVD-a, polaganja kamena temeljca za gradnju doma, gradnje prve i druge etaže…

Kao prekretnicu koja je donijela vjetar u jedra DVD-u istaknuo je donaciju navalnog vozila 2009. godine, što je omogućilo mladom DVD-u Bedenec da postane respektabilna vatrogasna postrojba, ali mu i donijelo zahtjevne zadaće u intervencijama širom Hrvatske.

20._obljetnica15-dvd_bedenec-281023.jpg

Brojna priznanja vatrogascima i donatorima

Posebna zahvala upućena je velikom donatoru DVD-a vlč. TomislavuAntekoloviću, koji je tijekom godina DVD-u uvelike pomogao donacijama u vatrogasnoj opremi, ali i za rasvjetu, stolariju, žbukanje, modernu kuhinju itd. Znatnu pomoć u gradnji doma pružio je i Grad Ivanec.

DVD Bedenec svoj 20. rođendan dočekuje kao stabilno društvo koje broji 75-ero članova, a 55-ero je školovano za jedno od vatrogasnih zvanja.

Članovima DVD-a Bedenec uručene su brojne zahvalnice i vatrogasna priznanja, a počasnim članovima društva proglašeni su vlč. Tomislav Antekolović, Dražen Novak i Josip Lončarić.

Zahvalnice su dodijeljene i Gradu Ivancu i gradskoj Vatrogasnoj zajednici te brojnim poduzećima i tvrtkama koje podupiru rad DVD-a, kao i drugim DVD-ovima s kojima Bedenec dobro surađuje.

- Vatrogastvo je humanitaran poziv i zato vas pozivam da i dalje ustrajete na njemu i da u tom duhu odgajate mlade, a upravo velik broj djece i mladih u vašim redovima je ono što me posebno veseli – istaknuo je predsjednik gradske VZ Zdenko Đuras. Posebne zahvale uputio je Gradu i gradonačelniku Miloradu Batiniću na dobroj suradnji s vatrogascima.

sinisa_vresk-281023.jpg

Grad Ivanec – i dalje povećana sredstva za vatrogastvo

U ime Grada Ivanca, čestitke svim članovima DVD-a Bedenec u povodu njihova jubileja uputio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

- Unatoč tomu što u društvu općenito imamo trend sve  veće letargije i sve manje spremnosti za dobrovoljni rad u zajednici, veseli me što se kod proteklih, vrlo zahtjevnih i izazovnih intervencija (poplave, potresi, CORONA i dr.) ipak u velikoj mjeri osjetilo zajedništvo i želja za rad za dobro zajednice. Hvala vam što to zajedništvo živite svih 365 dana u godini! Grad Ivanec itekako prepoznaje ovaj trud i vrijednost rada vatrogasaca i zato posljednjih godina za redovit rad vatrogastva izdvaja puno više,  dodatno osigurava i interventna sredstva te i posebna sredstva za opremanje svih DVD-ova po istim standardima – naglasio je Friščić te poručio da će Grad s istom praksom nastaviti i dalje.

20._obljetnica22-dvd_bedenec-281023.jpg

20._obljetnica19-dvd_bedenec-281023.jpg

20._obljetnica14-dvd_bedenec-281023.jpg

20._obljetnica12-dvd_bedenec-281023.jpg