FOTO Na svečanoj sjednici Općine Gornji Kneginec dodjeljena priznanja zaslužnim mještanima

MGA/VV | 22.7.2020. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu proslave Magdalenja i Dana općine u utorak, 21. srpnja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec. Pozivu na svečanu sjednicu odazvali su se brojni uzvanici iz političkog, kulturnog, poslovnog i društvenog života Varaždinske županije, pa i šire. Sjednica je održana na terasi izletišta Zlatne gorice na Varaždinbregu uz maksimalno pridržavanje uputa Stožera civilne zaštite vezano uz epidemiološke mjere.

Nakon prigodnih riječi predsjednika Općinskog vijeća Marka Brezovca i općinskog načelnika Gorana Kaniškog, čestitke okupljenim vijećnicima i uzvanicima uputili su i načelnik Ljubešćice Nenad Horvatić u ime okupljenih načelnika i gradonačelnika, te Alen Runac, predsjednik Županijske skupštine. Na svečanoj sjednici predsjednik Općinskog vijeća i općinski načelnik uručili su nagrade pojedincima za iznimna dostignuća značajna za Općinu Gornji Kneginec. Odlukom Općinskog vijeća, a na prijedlog općinskog načelnika, dodijeljene su ovogodišnje općinske nagrade za iznimna dostignuća značajna za Općinu Gornji Kneginec u raznim područjima djelovanja i stvaralaštva.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima u obliku diplome na kojoj je otisnut grb Općine Gornji Kneginec, a ove godine dodjeljena je Mirjani Sekol iz Gornjeg Kneginca. Mirjana Sekol rođena je 1961. godine, a živi u Gornjem Knegincu. Na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu završila je sveučilišni preddiplomski studij. Godinama je radila kao odgojiteljica u Dječjem vrtiću Novi Marof, a 1997. godine zapošljava se u Dječjem vrtiću „Bubamara“ iz Gornjeg Kneginca. Dvije godine kasnije u istom vrtiću imenovana je ravnateljicom te je tu funkciju obavljala 19 godina.

Tijekom rada na poslovima ravnateljice uključila je Vrtić u višegodišnje akcijsko istraživanje usmjereno na kontinuirano mijenjanje i unapređivanje odgojne prakse. Zapažene rezultate rada Vrtića prezentirala je putem stručnih članaka i predavanjima na stručnim skupovina. Dolaskom na mjesto ravnateljice, Vrtić je imao 70-ak upisane djece, a po odlasku s mandata 200-ak djece u mnogobrojnim programima u novom, modernom dječjem vrtiću. Profesionalnost, ljubav prema djeci, predanost, tolerantnost, poštenje i motiviranost za rad, načela su kojima se rukovodila i doprinosila razvoju i ugledu u djelatnosti predškolskog odgoja u Dječjem vrtiću „Bubamara“. Prenoseći svoja profesionalna znanja i dostignuća iz prakse na zaposlenike Vrtića, stvorena je predškolska ustanova po mjeri djeteta.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Općine Gornji Kneginec u zemlji i svijetu dodjeljuje se ustanovama, drugim pravnim osobama i pojedincima za njihovo djelovanje u proteklom jednogodišnjem razdoblju u obliku diplome i plakete Općine Gornji Kneginec na kojoj je otisnut grb Općine Gornji Kneginec. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Općine Gornji Kneginec u zemlji i svijetu ove godine dodjeljena je Toplak Samiru iz Gornjeg Kneginca.

Samir Toplak bivši je hrvatski nogometaš i nogometni reprezentativac, a sada nogometni trener. Rođen je u Varaždinu 1970. godine, a u Gornjem Knegincu živi gotovo cijeli životni vijek. Igračku je karijeru započeo u varaždinskom Varteksu, da bi kasnije otišao u njemačku Bundesligu, u Bochum nakon kojeg se vratio u matični Varteks gdje je i završio igračku karijeru. Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je dvije utakmice 1994. godine.
Trenersku karijeru, kao i igračku, započeo je u Varteksu. U Varteksu (kasnije NK Varaždin) bio je trener u omladinskoj školi, zatim sportski direktor te trener. Nakon Varaždina preuzima klupu vinkovačke Cibalije nakon koje odlazi u HNK Gorica. Godine 2013. postao je trenerom Zeline, a od 2014. pa sve do siječnja 2020. vodio je zaprešićki Inter. Od veljače 2020. godine trener je prvoligaškog Nogometnog kluba Varaždin. Vodio je zaprešićki Inter čak šest godina, čime je postao najdugovječniji trener jednog kluba u povijesti HNL-a.

U kluturnom dijelu programa nastupila je Ana Novotni, mlada i uspješna kneginečka glazbenica, koja je otpjevala pjesme "Moja domovina" i "Stiha, stiha, povedaj mi mati".

Općinski načelnik dodjelio je i diplome Općine Gornji Kneginec liječnici Mariji Vidak i medicinskoj sestri Verici Martinez, te učenicima 4. b razreda Osnovne škole Kneginec Gornji za zapažen nastup na međunarodnom natječaju.

Marija Vidak i Verica Martinez pružile su medicinsku skrb tisućama pacijenata s područja Općine Gornji Kneginec i okolnih naselja od samog otvaranja ordinacije u Turčinu, a krajem ove godine obje će otići u zasluženu mirovinu.

Učenici 4. b razreda na ovogodišnjem, jubilarnom Međunarodnom likovno – literarnom natječaju Iserlohn – Essen – Orašje – Bjelovar – Zagreb, za likovni izričaj nagrađeni su sljedećim nagradama:

1. nagrada - Dino Špoljarić
2. nagrada - Elena Čurila
4. nagrada - Tin Horvat

Tema ovogodišnjeg natječaja bila je „Jezik – riječ, maska, ljubav, štit, mač i umjetnost“. Sudjelovalo je 800 učenika iz 16 zemalja.

Galerija slika