FOTO: Na 8. likovnoj koloniji Sveti Martin sudjelovali slikari iz sjeverne i središnje Hrvatske

| 2.6.2019. u 12:30h | Objavljeno u Našim krajem

Prva lipanjska subota u Šćepanju, povrh Brezničkog Huma, okupila je 40-tero slikara na tradicionalnoj 8. likovnoj koloniji Sveti Martin, u organizaciji općine, šćepanjskoga vatrogasnog društva i Udruge za kulturu Humšćak.

- Vesna Gužvinec iz Novog Marofa, Valerija Josić iz Zagreba, Marija Pukec Žigić iz Popovače, Katica Trumbetaš i Vadimir Zopf iz Velike Gorice, Lidija Jelena Jurčec iz Čakovca i brojni drugi poznati ljubitelji boje i kista nisu štedjeli kolorizam i skladnu kompozicijsku predanost te su tako naslikali 50-tak novih djela, koja će uz dan općine Breznički Hum i uz blagdan Svetoga Martina biti izložena za razgled i aukcijsku prodaju u dobrotvrone ili humanitarne potrebe - kazao je idejni začetnik ove kolonije slikar Marijan Sekovanić.

Trud i dolazak brojnih slikara iz različitih krajeva sjeverne i središnje Hrvatske nagradili su vatrogasci DVD-a Šćepanje sudionicima pripremivši delicije s roštilja i okrijepu, a riječi zahvale na domjenku uputio je općinski načelnik Zoran Hegedić.

Galerija slika