FOTO Mnoštvo posjetitelja obišlo izložbu malih životinja – izloženo 600 primjeraka kunića, ptica, peradi i golubova

Varaždinske vijesti | 8.1.2024. u 11:29h | Objavljeno u Našim krajem

Gotovo 600 malih životinja koje su u sportskoj dvorani OŠ Ivanec izložili uzgajivači iz pet hrvatskih županija te iz Slovenije, tijekom subote i nedjelje, razgledao je velik broj posjetitelja, među njima mnoštvo djece i mladih.

Time je organizator, Društvo uzgajivača malih životinja Fauna Ivanec, produžilo dugogodišnju tradiciju, što potvrđuje podatak da je ovo bila njegova 37. međudruštvena i 14. međunarodna izložba kunića, peradi, golubova, ptica i drugih malih životinja.

I dok je razgledavanje velikog broja živih izložaka posjetiteljima bila zanimljiva šetnja carstvom malih životinja, uzgajivačima je to bila prilika da svoje selekcijske sposobnosti potvrde i na stručnoj razini, da se pohvale svojim šampionskim primjercima te da svoja matična jata i legla pomlade svježom krvi.

Izložbu je obišao zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, a goste je njome proveo predsjednik Faune Dražen Ferenec.

Kako je rekao, društvo trenutačno broji 35-ero članova, od kojih je izlagalo 22-oje. Uzgoj malih životinja, kaže Ferenec, za sve je uzgajivače sve teže, prvenstveno zbog skupe hrane.

Na ovogodišnjoj izložbi je najljepše primjerke malih životinja pokazalo 84-ero izlagača iz Krapinske, Križevačke, Međimurske, Virovitičko-podravske i Varaždinske županije, a organizatore je posebno obradovalo i sudjelovanje izlagača iz nekoliko slovenskih gradova i mjesta.

S obzirom na interes izlagača i zanimanje posjetitelja za ovakve događaje te na aktivan rad Faune, domaćini su sa zamjenikom gradonačelnika M. Friščićem razgovarali o mogućnostima nabave potrebnog inventara, kako bi udruga na višoj kvalitativnoj razini ubuduće mogla organizirati izložbe, to više što su izložbe Faune među najvećima na državnoj razini.

Održavanje izložbe, koju Društvo Fauna organizira na početku svake kalendarske godine, novčano je pomogao Grad Ivanec, a supokrovitelj je bila gradska Turistička zajednica.

Fauna je, uz ulaznice, dio prihoda za svoj rad pribavila i tombolom, koju su svojim donacijama pomogli brojni sponzori.

Galerija slika