FOTO: Kup DVD-a Hrženica 2019 okupio 600 vatrogasaca iz sjeverne Hrvatske

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
FOTO: Kup DVD-a Hrženica 2019 okupio 600 vatrogasaca iz sjeverne Hrvatske Foto: vatrogastvo.hr

U subotu 17. kolovoza u Hrženici je održano tradicionalno vatrogasno natjecanje pod nazivom Kup DVD-a Hrženica 2019, koje DVD Hrženica organizira neprekidno posljednjih 12 godina.

Na natjecanju je nastupilo rekordnih 58 natjecateljskih desetina, s ukupno 600-tinjak sudionika podijeljenih u šest kategorija. Na natjecanje su se odazvale ekipe iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije.

- I ove godine postignuti rezultati ubrajaju se u Kup Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za mladež i pomladak. Spomenimo kako je tijekom godine održano još 6 natjecanja na području Varaždinske županije, čiji rezultati se ubrajaju u županijski kup, a to su natjecanja organizirana u Novom Marofu, Gornjem Kućanu, Donjoj Voći, Leskovcu, Brstecu i Varaždinu. Spomenutih sedam natjecanja, kao i vatrogasne organizacije koje ih organiziraju već dugi niz godina, okupljaju velik broj odjeljenja vatrogasnog pomlatka od 6-12 godina i mladeži od 12-16 godina te je upravo iz tog razloga organizacija županijskog kup natjecanja povjerena vatrogasnim organizacijama koje vrlo uspješno rade s mladim naraštajima - pojasnio je voditelj natjecanja Ivan Debelec.

U kategoriji pomlatka u dobi 6-12 godina, koji se natječu u vježbi s brentačama, nastupilo je ukupno 29 odjeljenja. U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile su djevojčice iz DVD-a Tužno, ispred članica DVD-a Nedeljanec-Prekno i DVD-a Breznički Hum. U muškoj kategoriji prvo mjesto i prijelazni pehar osvojili su članovi DVD-a Selnica Podravska, ispred članova DVD-a Donja Voća i DVD-a Bisag. Tijekom proglašenja rezultata za ekipe pomlatka, prisutnima se obratio Stjepan Kovaček, zapovjednik VZO Sveti Đurđ koji je spomenuo kako je ovaj Kup jedno od najmasovnijih, ali i najbolje organiziranih natjecanja u Varaždinskoj županiji.

U kategoriji mladeži u dobi 12-16 godina, koji se natječu na stazi s preprekama, sudjelovalo je ukupno 17 odjeljenja. Prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojile su članice DVD-a Karlovec Ludbreški, ispred članica DVD-a Remetinec i DVD-a Koprivnica. U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojili su članovi DVD-a Mrzljaki-Goljak, ispred članova DVD-a Koprivnica i DVD-a Leskovec. Prilikom proglašenja rezultata za ekipe mladeži prisutnima se obratio Krunoslav Turković, predsjednik VZO Sveti Đurđ koji je izrazio zadovoljstvo provedbom natjecanja te spomenuo kako će ukupni rezultati biti proglašeni u okviru nadolazećeg županijskog vatrogasnog natjecanja u Varaždinu. Prisutnima se također obratio i voditelj natjecanja Ivan Debelec, koji je posebno pozdravio odjeljenja mladeži koja su zajedno s DVD-om Hrženica i DVD-om Karlovec Ludbreški ove godine boravila u Kampu Vatrogasne mladeži HVZ-a u Fažani (DVD Mrzljaki-Goljak, DVD Koprivnica, DVD Otrovanec, DVD Lobor i DVD Krapinske Toplice).

U kategoriji seniora nastupilo je 12 odjeljenja. U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Hrženica, koje su, kao domaćini, pehar za prvo mjesto prepustile članicama DVD-a Sigetec Ludbreški. Pehar za drugo mjesto osvojile su članice DVD-a Otrovanec, a pehar za treće mjesto članice DVD-a Ludbreg. U muškoj kategoriji prvo mjesto i prelazni pehar osvojili su članovi DVD-a Ludbreg, ispred DVD-a Bolfan i DVD-a Šemovec.

Spomenimo kako su na ovom natjecanju sudačku ekipu činili suci s područja VZO Sveti Đurđ, odnosno Krunoslav Turković, Kristijan Šantavec, Kristijan Juričan, Filip Janičar, svi iz DVD-a Karlovec Ludbreški, zajedno sa sucima iz DVD-a Hrženica, Stjepanom Kovačekom, Mirkom Stančinom, Goranom Čanakijem i Ivanom Debelecom, uz pojačanje Zlatka Orsaga iz DVD-a Vularija, iskusnog suca s međunarodnom sudačkom licencom. Sudačku ekipu predvodio je Dubravko Štefec, kao kontrolor Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

kup_dvd_hrzenica_2019_02.jpg

kup_dvd_hrzenica_2019_03.jpg

kup_dvd_hrzenica_2019_04.jpg

kup_dvd_hrzenica_2019_07.jpg

kup_dvd_hrzenica_2019_08.jpg

kup_dvd_hrzenica_2019_09.jpg

kup_dvd_hrzenica_2019_10.jpg

kup_dvd_hrzenica_2019_11.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.