FOTO KUD Vinica gostovao u Bribiru

Varaždinske vijesti | 3.7.2017. u 19:32h | Objavljeno u Našim krajem

U povijesnoj jezgri Bribira na otvorenoj ljetnoj pozornici u subotu je u sklopu "Petrova" održana folklorna priredba na kojoj su nastupile folklorna, tamburaška te ženska pjevačka sekcija "Leluja" KUD-a Vinica.

Uz KUD Vinica te domaćina, KUD Bribir, nastupili su i KUD Dukati iz Svinjarevaca (Vukovarsko-srijemska županija), KUD Dangubica iz Kutereva (Ličko-senjska županija) i KUD „Ilija Dorčić“ iz Novog Vinodolskog (Primorsko-goranska županija), a koji su publici predstavili bogatstvo narodnih običaja, pjesme i plesa.

Suradnja i prijateljstvo KUD-a Vinica i KUD-a Bribir traje od 2015. godine, a obzirom da je uz članove KUD-a Vinica događanju nazočio i načelnik Marijan Kostanjevac, vrlo je izvjesno proširenje suradnje na razinu općina. Naime, prije početka manifestacije, načelnik Vinodolske općine, Marijan Karlić i njegov zamjenik Daniel Grbić priredili su primanje za predstavnike sudionika priredbe te Kostanjevca kao predstavnika Općine koje je proteklo, kao i cijeli boravak u Bribiru, u iznimno prijateljskom i srdačnom ozračju.

Takvo ozračje nastavilo se i nakon „službenog“ dijela do kasno u noć na pravoj primorskoj pučkoj fešti, uz ukusnu „spizu“ i dobro vino.

Označeno u
Galerija slika