FOTO Koncertom Maje Šuput i svečanom sjednicom zaključeno Đurđevo 2022.

| 24.4.2022. u 09:40h | Objavljeno u Našim krajem

Subota, 23. travnja, bila je posebna za mještane općine Sveti Đurđ koji su ovih dana slavili dane općine, Đurđevo 2022., a najvećo posebni događaj dogodio se jučer u 20 sati, a to je bio koncert Maje Šuput koji je okupio velik broj mještana, a upravo su koncertom zaključeni dani općine koji su se ove godine nakon dvogodišnje pauze održali od 21. do 23. travnja.

Prije koncerta, u 16 sati, se u Osnovnoj školi Sveti Đurđ održala svečana sjednica općinskog vijeća među kojima su bili brojni gosti koji su došli mještanima i načelniku Josipu Janyju čestitati dan općine, a među glavim čestitarima bili su Predrag Štromar, zastupnik u Hrvatskom Saboru, te Anđelko Stričak, varaždinski župan.

- Zadnjih 10-ak godina, ako se sjetimo kako je to izgledalo prije, razvoj je iz godine u godinu veliki. Od komunalne infrastrukture do društvene infrastrukture i odlična politika općina koja surađuje sa svim lokalnim tijelima, a onda i s državnim tijelima, uvijek privlače novce za projekte koje su sami osmislili i koji su potrebni građanima. Ne preostaje mi ništa drugo već samo im čestitati na njihovom razvoju - rekao je Predrag Štromar.

- Nakon dvije godine korona mjera i nakon što su se one opustile, svi smo polako živnuli i veselimo se svakom događaju, festivalima i manifestacijama pa tako i danima općina koje su se opet vratile u neku staru normalu. Osim te radosti i veselja, vrijedi se prisjetiti se što sve za godinu dana odradilo, a što se u sljedećih godinu dana planira odraditi. Već sada se planira u općini Sveti Đurđ proslaviti 150 godina DVD-a Hrženica. Razgovarali smo da vatrogasci dobe navalno vozil, a da li će to biti za tjedan ili dva, ili godinu dana, poduzet ćemo sve da vatrogasci dobe to vozilo. Također se radi na jednom problematičnom križanju, a do sljedeće sjednice ćemo sigurno i to odraditi - objasnio je Anđelko Stričak.

Općina Sveti Đurđ je Đurđevo obilježila bogatim programom. U četvrtak je bila održana podjela nagrada učenicima Osnovne škole koji su postigli zapažene uspjehe na natjecanjima te njihovim mentorima, a u školskoj dvorani održao se malonogometni susret između Općine Donji Martijanec i Općine Sveti Đurđ. U petak se održala likovna kolonija slikara amatera, uz prisustvo udruge uzgajivača konja. U popodnevnim satima Udruga Grački grozdek održala je kušaonu vina, dok su se domaće udruge natjecale u kuhanju kotlića. Djeca vrtića “Suncokret”održali su priredbu, dok je u večernjim satima gostovala grupa“Ljubavnici” pod šatorom na igralištu OŠ Sveti Đurđ, a jedino se prema programu Đurđeva pokazna vatrogasna vježba vatrgoasne zajednice općine Sveti Đurđ.

- Sveti Đurđ je mala općina koju ljudi praktički nisu poznavali, ali eto dolaskom nove vlasti i pristiglom reformom je proračun općine postao puno veći. S tim novcima opravdavamo dobrog gospodara. Puno toga smo napravili. Imamo dobru suradnju sa županijom, Hrvatskim cestama i Hrvatskim vodama. To je ona podrška koju ova općina ima u financijskom smislu, a također jako puno ulagamo i u mlade. Nakon koronavirusa smo se odlučili da proslavimo dane općine u ova tri dana - objasnio je Josip Jany, načelnik općine Sveti Đurđ.

Također je bilo veselo u Društvenom domu u 19 sati gdje se održala i svečana podjela priznanja svim vinarima iz općine koji su bili dobitnici za najbolje vinogradare na izložbi udruge Grački grozdek. Zlatne medalje i priznanja je u prisustvu župana Anđelka Stričaka, zamjenice Silvije Zagoraca i načelnika Josipa Janyja, dijelio je Dalibor Jagić, predsjednik udruge Grački grozdek.

Označeno u