FOTO Investicija ŽUC-a u općini Veliki Bukovec: Pri kraju izgradnja kružnog toka u Dubovici Foto: Općina Veliki Bukovec

FOTO Investicija ŽUC-a u općini Veliki Bukovec: Pri kraju izgradnja kružnog toka u Dubovici

Varaždinske vijesti | 2.6.2022. u 12:33h | Objavljeno u Našim krajem

Pri kraju su radovi na izgradnji kružnog toka u Dubovici, a gradilište su u četvrtak u pratnji načelnika Općine Veliki Bukovec Franje Vrbanića obišli župan Anđelko Stričak i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački.

Riječ je o investiciji ŽUC-a o oko 790 tisuća kuna, dok je Općina Veliki Bukovec dodala još 105 tisuća kuna za odvodnju i rasvjetu na predmetnom raskrižju.

Načelnik Franjo Vrbanić izrazio je zadovoljstvo skorim završetkom kružnog toka u Dubovici.

– Tri godine smo u priči realizacije ovog kružnog toka i sada možemo reći da ćemo sigurno dobiti uređeno, prekrasno raskrižje, a naravno najbitnija u svemu tome je i sigurnost prometa na cestama. Ovo je bilo problematično raskrižje, spajale su se tri ceste i bilo je dosta prometnih nesreća na ovom mjestu. S ovim rješenjem sigurnost prometa se povećava. Ako i bude nekih prometnih nesreća, važno je da će ovakvim rješenjem raskrižja brzina biti puno manja kao i šteta, a i ozljede sudionika u promete će biti manje – rekao je Vrbanić te zahvalio ŽUC-u i Varaždinskoj županiji na odličnoj suradnji te ulaganju raspoloživih sredstava u ovakva mjesta da se dobije na kvaliteti i sigurnosti cestovnog prometa.

Ravnatelj ŽUC-a naglasio je da se problematika cesta na području Varaždinske županije rješava ravnomjerno.

– Ove godine u planu imamo 30-ak projekta na cijelom području županije, kako bi se ravnomjerno razvijala infrastruktura i podizala sigurnost prometa. Radovi na ovom kružnom toku u Dubovici idu kraju. Još mora napraviti prometna signalizacija i to će onda biti moderno uređeno križanje, realizirano u suradnji s Općinom Veliki Bukovec – kazao je Osonjački.

Najavio je vrlo aktivno ljeto.

– Sljedećih nekoliko mjeseci će se intenzivno raditi na području cijele županije. Trenutno je aktivno desetak gradilišta. Na ovom području uskoro krećemo s radovima na kružnom toku u Sv. Petru, otvoren je natječaj za kružni tok u Hrženici, u planu je sanacija jedne od lošijih dionica u ovom dijelu županije Kapela – Sv. Petar. Što se tiče drugih dijelova županije, kreću radovi na izrazito opasnom križanju u Oštricama na području Novog Marofa. Imamo u planu i projekt na području Brezničkog Huma, opasno dionicu u Horvatskom na području Ivanca. Također, na području grada Ivanca u smjeru Beretinca u planu je poboljšanje situacije na cesti Radovan – Škriljevec. Tako da će na cijelom području županije biti intenzivno ljeto – zaključio je Osonjački.

Župan Stričak podsjeća da ŽUC vodi brigu o 950 kilometara županijskih i lokalnih cesta.

– Na tim su cestama trenutno utvrđena 43 klizišta čija sanacija bi koštala oko 100 milijuna kuna. Uzmemo li u obzir da je proračun ŽUC-a 60-ak milijuna kuna, taj podatak dovoljno govori o tome da su potrebe daleko veće od raspoloživih sredstava. Ali bez obzira na sve to, smatram da ŽUC daje maksimum da ceste budu što uređenije i prohodnije. Uz to, koliko god je to moguće, ulaže u izgradnju novih objekata, kružnih tokova, nogostupa te u asfaltiranje još neasfaltiranih cesta kojih na području naše županije ima 50-ak kilometara – poručio je župan Stričak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci