Jenkač: "Prošla godina bila je povijesna za Novi Marof po realizaciji projekata!"

VV | 2.7.2021. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

Proračunski dokumenti, izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg te izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna, bili su na dnevnom redu prve radnje sjednice novog saziva Gradskog vijeća Grada Novog Marofa, koje je održana u četvrtak.

Proračun Grada Novog Marofa u 2020. godini ostvaren je sa 64 milijun kuna. Gradonačelnik Siniša Jenkač izrazio je zadovoljstvo ostvarenim u prošloj godini.

- Ukupni iznosi su fantastični i nadilaze našu realnu sliku. Radili smo i gradili za 64 milijuna kuna. To je povijesni iznos. Nikada nismo imali toliko izvršenje. Realizirali smo projekte koji su se pripremali pet godina. Preko 30 milijuna kuna velikih je investicija, kao što su sanacija odlagališta, izgradnja reciklažnog dvorišta, dogradnja i obnova vrtića… - rekao je Jenkač.

Program građenja komunalne infrastrukture u prošloj godini ostvaren je s realiziranih 4,6 milijuna kuna od planiranih 5 milijuna te će se dio realizirati u ovoj godini, dok je gradnja građevine za gospodarenje komunalnim otpadom realizirana s 85 %, odnosno s 11,8 milijuna kuna od planiranih 13,9 milijuna kuna. Obveze prema izvođačima radova, izvršiteljima usluga, stručnom nadzoru i druge obveze vezane uz realizaciju Programa građenja komunalne infrastrukture su podmirene. Program održavanja komunalne infrastrukture realiziran je gotovo u cijelosti, s 3,9 milijuna kuna od planirana 4 milijuna. Gradonačelnik je dodao da se taj program ostvaruje s dodatnim sredstvima osim komunalne naknade, što osigurava dinamiku ulaganja posljednjih godina.

Ovogodišnji proračun rebalansom je povećan za 16 milijuna i 204 tisuće kuna te sada iznosi 107 milijuna i 336 tisuća kuna.

- U ovoj godini realizirat će se i investicije koje nisu bile izvršene u 2020. godini kao i nove investicije preko EU sredstava i nacionalnih sredstava. Riječ je o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, društvene domove i zgradu glazbene škole te izgradnju sportskog centra u Novom Marofu - pojasnio je gradonačelnik Jenkač.

Vijećnici su dobili informaciju da Grad Novi Marof namjerava graditi Poduzetnički centar u Poduzetničkoj zoni malog i srednjeg poduzetništva kod Autobusnog kolodvora, a koji bi se trebao sufinancirati iz Europske unije. Riječ je o izgradnji objekta od 2000 m2 te je za to potrebna građevinska parcela koju će trebati otkupiti s obzirom da Grad trenutno nema niti jednu nekretninu koja bi odgovarala.

Vijećnici su dali suglasnost za zaduženje Novokomu u iznosu od ukupno 2,2 milijuna kuna radi nabavke dva nova kamiona za prikupljanje otpada.

Na početku sjednice svečanu su prisegu dali Zvonimir Puškadija, koji nije bio na konstituirajućoj sjednici, te Jasmin Drčec, koji je zamijenio Mladena Smoljanca, a koji je svoj mandat stavio u mirovanje.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci