FOTO Grad Lepoglava dodijelio potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja

Varaždinske vijesti | 28.12.2023. u 12:26h | Objavljeno u Našim krajem

Šest je mladih obitelji, koje će na području Grada Lepoglave urediti svoj dom, dobilo je uoči božićnih blagdana vrijedan gradski dar.

Naime, provodeći vlastite demografske mjere, Grad Lepoglava im je, na temelju provedenog javnog poziva, dodijelio bespovratne potpore za izgradnju ili kupnju kuću odnosno stana.

Ugovore o dodijeli bespovratnih potpora mladim je obiteljima, na prigodnoj svečanosti uručio gradonačelnik Marijan Škvarić.

– I u ovoj godini nastavljamo s provedbom mjere kojom pomažemo mladim obiteljima kod rješavanja njihovog stambenog pitanja. Dakako riječ je o mladim obiteljima koje grade ili kupuju kuću odnosno stan na području Grada Lepoglave. Na taj ih način želimo zadržati u našem gradu koji im pruža i brojne druge uvjete za kvalitetan život – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Dodijeljene su potpore u ukupnoj vrijednosti od 26.540 eura, koliko je osigurano u proračunu, pri čemu je najveći iznos dodijeljene potpore 5.308,91 eura. Riječ je o najvišem mogućem iznosu koji jedna obitelj mogla ostvariti na navedenom javnom pozivu.

Provodeći navedenu demografsku mjeru tijekom proteklih pet godina, Grad Lepoglava je osigurao potporu za 30-ak obitelji kod rješavanja njihovog stambenog pitanja.

Galerija slika