FOTO DVD Majerje: U 2020. godini očekuje se dolazak novijeg kombi vozila Foto: DVD Majerje

FOTO DVD Majerje: U 2020. godini očekuje se dolazak novijeg kombi vozila

M.N./V.V. | 21.2.2020. u 09:17h | Objavljeno u Našim krajem

Dobrovoljno vatrogasno društvo Majerje u subotu, 15.siječnja održalo je 82. redovnu godišnju sjednicu Skupštine.

Pozdravnim govorom sjednicu je otvorio predsjednik DVD-a Stjepan Papec a nakon intoniranja himni i minute šutnje za preminule vatrogasce te hrvatske branitelje vođenje je preuzeo Pavao Posavec. Izvješće o radu podnio je tajnik Matej Posavec, o financijsko-materijalnom poslovanju Pavao Posavec umjesto spriječenog blagajnika a izvješće verifikacijskog povjerenstva Vinko Šincek. Tajnik je u svom izvješću istaknuo kako postoje određeni problemi što se tiče brojnosti članstva, zbog čega su bile i smanjene aktivnosti u protekloj godini. No u posljednje vrijeme to je postao i jedan od većih problema u svim vatrogasnim organizacijama stoga je u rad društva nužno uključivati što više djece i mladih.

Podneseni su i plan rada te financijski plan za 2020. godinu iz kojih valja istaknuti nabavku novijeg kombi vozila koja je predviđena i dugoročnim planom VZO Petrijanec te Općine Petrijanec, ali će biti provedena po malo drugačijem modelu nego je to bilo planirano a zbog odluke o dobivanju novog vozila od strane Hrvatske vatrogasne zajednice na područje VZO Petrijanec.

Nakon što su sva izvješća te planovi prihvaćeni jednoglasno od strane članova Skupštine, podijeljene su spomenice za dugogodišnje članstvo u vatrogasnoj organizaciji. Tako su spomenicu za četrdeset godina članstva primili Marija Posavec i Pavao Kišić, a za deset godina Vlatka Posavec i Goran Pongračić. U društvo je primljena je nova članica, Hana Posavec.

Na kraju sjednice prisutnima se obratila predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek koja je obrazložila promjene oko nabavke vozila te poželjela uspješniju godinu nego je to bila prethodna. Načelnik Općine Petrijanec istaknuo je kako postoji iznimno dobra suradnja i komunikacija između Općine i vodstva DVD-a koja je i rezultirala dogovorom za nabavku novijeg vozila.

U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije uspješno provođenje svih zacrtanih planova članovima DVD-a Majerje zaželio je član Predsjedništva VZŽ Marijan Videc, ujedno i predsjednik DVD-a Svibovec Podravski. Uz društva iz VZO Petrijanec te susjednog DVD-a Svibovec Podravski, sjednici su prisustvovali i članovi PGD-a Radomerje iz Republike Slovenije s kojim je prije četrdeset godina DVD Majerje potpisalo povelju o bratimljenju, a prijateljstvo između ta dva društva traje već gotovo pedeset godina.