FOTO Druženjem, nizom dječjih igara i dobrim porukama Ivanec krenuo ususret najvećem kršćanskom blagdanu

Varaždinske vijesti | 12.4.2022. u 12:31h | Objavljeno u Našim krajem

Mališani dječjih vrtića Ivančice i Bambi zabavljeni svim mogućim dječjim igrama pod vodstvom Uskrsnog zeca i Uskrsne zečice, štandovi udruga s cijelog gradskog područja prepuni uskrsnih delicija, kolača i pisanica, stvaralaštvo školskih učeničkih zadruga OŠ Ivanec i OŠ Radovan, a sve to ispunjeno druženjem građana koji su jedva dočekali ukidanje epidemioloških mjera – sve to samo je djelić atmosfere koja je jučer u poslijepodnevnim satima vladala u ivanečkome gradskom parku na tradicionalnom ivanečkom Uskrsnom sajmu.

Veliko mnoštvo okupljenih građana i djece u ime Grada Ivanca pozdravili su gradonačelnik Milorad Batinić i njegov zamjenik Marko Friščić koji su nakon toga obišli štandove i družili se s građanima.

Osobito srdačno dočekali su ih naši novi sugrađani – izbjegle žene i djeca iz Ukrajine, koje je Grad također pozvao da se pridruže manifestaciji, što su oni i učinili izloživši na štandu pojedine svoje nacionalne specijalitete, rukotvorine i dječje crteže te poruke zahvalnosti Ivancu.

Gradonačelniku su poklonili ukrajinski vjenčić ukrašen pisanicama te zahvalili na dobrodošlici i velikom srcu kojim su ih Ivančani dočekali i primili.

Vedrom druženju u osunčanom parku pridružio se i ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko te gradski vijećnici Zdenko Đuras i Miroslav Rohtek.

Uskrsni sajam prerastao je u prelijepo društveno preduskrsno okupljanje koje je proteklo u dobroj atmosferi, darivanju, kupovanju sitnih darova za uskrsni poklon bližnjima, dok su pak naši najmanji vrijeme proveli u bojanju pisanica i cijelom nizu veselih igara.

Grad Ivanec sve je malene počastio velikom košarom bombona.

Nakon svega uputili su se u Kinodvoranu, gdje su odgojiteljice Dječjeg vrtića Ivančice priredile lutkarsku predstavu Tri mačke i zec.

Kićenjem stabalaca u parku pisanicama, koje će ga krasiti kroz cijeli Veliki tjedan i kroz dane Uskrsa, Ivanec je tako na najljepši način krenuo u susret najvećem kršćanskom blagdanu.

Grad Ivanec zahvaljuje na suradnji svim sudionicima koji su na ovakav način uljepšali jučerašnje okupljanje, a to su Dječji vrtić Ivančice Ivanec, Dječji vrtić Bambi Ivanec, skupina izbjeglih građana i djece iz Ukrajine, Društvo prijatelja narodnih običaja Maska Ivanec, Udruga Rukotvorine Božene Carević, KUU Stažnjevec, KUD Salinovec i Udruga vinogradara Skrajski pajdaši, Udruga građana Prigorec, Udruga građana Margareta Margečan, Ivanečko sunce, Udruga udomitelja Nada, Učenička zadruga Ivančice OŠ I. K. Sakcinskog Ivanec, Učenička zadruga Cofik – OŠ Radovan/ PŠ Margečan i OPG Vidaček.

Označeno u
Galerija slika