FOTO Dječji vrtić Zeko u Cestici proslavio 18. rođendan: "Sve je više djece, vrtić moramo proširiti!"

VV | 3.10.2021. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Dječji vrtić Zeko u Cestici proslavio je 18. rođendan.

Tim povodom održan je bogati kulturno-zabavni program, pa se tako u vrtiću pjevalo, plesalo i glumilo. Uz rođendansku tortu veselja nije nedostajalo, a čestitke djelatnicima i mališanima u povodu 18. rođendana uputio je i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, koji je mališane počastio slatkim paketom.

- S obzirom na sve veći broj rođene djece u našoj općini i sve većih potreba za smještaj djece i predškolsko obrazovanje najmlađih, neophodno je treće proširivanje dječjeg vrtića u Cestici - najavio je načelnik nakon razgovora s ravnateljicom vrtića Tanjom Vuzem i pedagoginjom Anom Koren Friščić.

Vrtić je izgrađen te je počeo s radom 2003.godine. Zgrada vrtića je dva puta bila proširivana i dograđivana, a prvo proširenje je bilo 2008.godine, a drugo 2018. godine. U dječjem vrtiću Zeko u Cestici su u početku bile dvije odgojne skupine s upisanih tridesetak djece, dok vrtić danas broji 157 djece raspoređenih u šest odgojnih skupina o kojima brine 13 odgajatelja, jedna pedagoginja, jedna zdravstvena djelatnica, dvije kuharice, dvije spremačice te dva domara.