FOTO: Dani Miholja u Sračincu počeli poezijom i dječjim veseljem

VV | 29.9.2017. u 18:10h | Objavljeno u Našim krajem

Dani Miholja, koji se tradicionalno održavaju pred blagdan svetog Mihaela, zaštitnika Župe Sračinec, počeli su predstavljanjem knjige poezije "Sračinec v srcu i pesmi". Radi se o zbirci pjesama autora s područja Sračinca, a zastupljene su sve generacije pjesnika, od onih najstarijih do djece iz Osnovne škole Sračinec.

Sve su pjesme napisane na izvornoj srakarskoj kajkavštini pa će zbirka poslužiti u očuvanju domaće riječi koja se pomalo gubi iz svakodnevnog govora.

Dan nakon pjesnika, na red su došla djeca. Dječji dan okupio je mnoštvo za koje je velika dvorana Doma kulture u Sračincu bila premala. Svojim su se igrokazima, recitacijama, pjesmom i plesom predstavila djeca iz dječjeg vrtića Bambi Sračinec, Osnovne škole Sračinec, a nastupio je i dječji crkveni zbor.

U petak 29. rujna na sam blagdan svetog Mihaela biti će svečana misa, a u večernjim satima slijedi zabavan program uz nastup predgrupe Activ Bend te DJ Zoke, a potom i zvijezda večeri, Mladen Grdović. Subota je rezervirana za sportske aktivnosti, nastup kuburaša, defile folklornih društva, a za kraj subotnje večeri koncert će održati Miroslav Ilić.

U nedjelju će se prezentirati Športsko-ribolovno društvo iz Sračinca, moći će se vidjeti i izložba malih životinja te postavljanje indijskog šatora i nastup trakošćanskih streličara. Posljednjeg dana proslave općine do suza će vas nasmijati pod šatorom na sportskim terenima Davor Dretar Drele.

Čitav i detaljniji program povodom Dana Miholja možete pročitati ovdje.