FOTO Dani grada Ivanca: Od zip linea i „napuhanaca“ do koncerata, olimpijada, festivala…

vv | 14.6.2024. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

Koncerti, dječje priredbe, kino projekcije i kazališne predstave, zabavni sadržaji, planinarski pohod i razne druge manifestacije u organizaciji Grada Ivanca, udruga i ustanova, sve zajedno njih 50-ak, čine nikad bogatiji program kojim su Ivančaniveć počeli slaviti svoje Dane grada.

Sav taj bogati program održavat će se do 30. lipnja, a odmah nakon toga počinje jednako bogato zabavno Ljeto u Ivancu, koje će trajati sve do skoro polovice rujna.

Cijeli niz priredbi već je održan proteklih dana: Klub mladih u ivanečkome je parku održao dječju manifestaciju Bajkovita čajanka. Tako su rascvjetanim parkom ponovno šetale vile i vilenjaci, prinčevi i princeze, ali i Snjeguljica, Crvenkapica, Batman, Harry Potter te brojni drugi likovi iz omiljenih dječjih priča i filmova. Najljepši kostimi su nagrađeni, a volonteri KMI dječja su lica oslikavali bajkovitim motivima.

Planinarski klub Ivanec na livadi Šumi podno Ivančice organizirao je 3. olimpijadu mladih planinara, koja je okupila 100-ak djece iz Pakraca, Klanjca, II. OŠ Varaždin te iz OŠ Maruševec i Ivanec. Djeca su se natjecala u planinarskoj štafeti, potezanju užetom, postavljanju šatora, orijentaciji, vezivanju čvorova i u planinarskom recitalu. Sveukupni pobjednik je II. OŠ Varaždin, kojoj je pripao veliki pobjednički pehar.

Udruga građana Margareta pak je na stazi dugoj 6 km od Margečana i Završja do Bele i s povratkom preko Seljanca, organizirala veselu biciklijadu, kojoj se pridružilo 50-ak biciklista svih generacija. U Gradskoj knjižnici predstavljen je projekt Znameniti Ivančani, organiziran u suradnji s učenicima 6. i 8. razreda OŠ Ivanec, a održana je i pričaonica Legenda o Ivančici.

U programu je i 9. hrvatski festival u kiparenju motornom pilom, na kome ove godine sudjeluje rekordnih 17 umjetnika, desetero od njih iz Mađarske, Slovenije i Slovačke.

Od 17. do 23. lipnja cijeli će gradski park biti ispunjen „napuhancima“, bazenčićima i mnoštvom drugih zabavnih sadržaja za djecu i mlade. U suradnji Grada i SUKraševskizviri, djeca će se ponovno moći spuštati na zip lineom, a uz osiguranje članova HPD-a Ivančica, moći će se i penjati na penjačkustijenu visoku 6 metara.

U utorak, 18. lipnja, održat će se i središnja svečanost u povodu Dana grada, na koju je dolazak najavio predsjednik RH Zoran Milanović.

Najveselija fešta očekuje se u subotu, 22. lipnja, kada će se na prostoru skate parka okupiti 50-ak ekipa na Ivanečkom kotliću, natjecanju u kuhanju gulaša u kotliću, tradicionalno najomiljenijoj manifestaciji Ivanečkih dana. Istoga dana navečer na središnjoj bini na gradskom trgu koncert će održati Željko Bebek.

Tu ni izdaleka priči nije kraj, jer program se i nadalje nastavlja cijelim nizom zabavnih sadržaja kojima Ivančani i njihovi gosti tradicionalne slave Dan svoga grada.