FOTO Dan općine Jalžabet proslavljen kulturno-umjetničkim programom i svečanom sjednicom

| 19.11.2016. u 18:22h | Objavljeno u Našim krajem

U Domu kulture u Jalžabetu svečanom je sjednicom Općinskog vijeća nastavljeno obilježavanje Dana općine Jalžabet.

Načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić, obračajući se gostima u pozdravnom je govoru istaknuo kako je puno toga napravljeno i podsjetio na odrađene projekte u prošlih godinu dana te najavio planove za naredni period.

Naglasio je uspjehe u gospodarstvu odnosno stavljanje u funkciju Poduzetničke zone u kojoj su tri aktivna investitora koji zapošljavaju preko 1.000 osoba.

-To s tvrtke Ducal, Pressglass i Wollsdorf components koje su svakako doprinijele vrlo malom broju nezaposlenih, točnije njih 88, što je za 20 osoba manje nego prošle godine u isto vrijeme – istaknuo je načelnik Magić.

Osim u gospodarstvu Općina Jalžabet uspješno je privela kraju nekoliko projekata od kojih je načelnik istaknuo završetak izgradnje kanalizacije za naselja Kelemen i Leštakovec. Najavljene su i nove investicije poput cestovnog priključka od Poduzetničke zone do državne ceste.

Što se tiče društvenog sektora načelnik Magić istaknuo je da u općini djeluje 14 udruga koje se godišnje financiraju sa 120 tisuća kuna iz proračuna dok se šest vatrogasnih društava financira s iznosom od 150 tisuća kuna, a isto toliko se osigurava i za četiri sportska kluba.

Na sjednici je okupljene pozdravio i predsjednik Općinskog vijeća i saborski zastupnik Josip Križanić koji je uz sve pohvale općini rekao da jedino nije zadovoljan velikim brojem iseljavanja mladih što je problem cijele zemlje i najavio mjere s ciljem zadržavanja mladih obitelji u Jalžabetu.

Dan Općine i blagdan sv. Elizabete Ugarske koja se smatra zaštitnicom župe i općine, mještanima je čestitala i saborska zastupnica Božica Makar, pomoćink ministra graditeljstva Milan Reza, potpredsjednica županijske skupštine Nadica Dreven Budinski i ostali.

Nakon bogatog kulturno – umjetničkog programa dodjeljene su nagrade osobama i organizacijama koje su se posebno istaknule u svom radu.

Nagradu za životno djelo dobio je Ivica Vugrinec, nagradu za doprinos ugledu i promociji Općine dobila je Poljoprivredna zadruga Jalžabet te nagradu za iznimna postignuća dobio je NK Jalžabet.

U općini se već devetu godinu provodi akcija „Uljepšajmo općinu Jalžabet“ pa su nagradu za najljepše okućnice dobile Nada Novosel, Katarina Težački te Anđela Kolarić dok su nagrade za najljepši balkon dobile Ivana Levak, Janja Modrić i Ivana Mihalić.