FOTO Dan općine Beretinec: "Srce županije" za budućnost novih generacija Foto: Krešimir Đurić

FOTO Dan općine Beretinec: "Srce županije" za budućnost novih generacija

| 18.9.2021. u 08:01h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u petak je obilježen Dan općine Beretinec. Brojne uzvanike na početku svečanosti pozdravili su predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Kapeš i načelnik općine Nikola Žganec, uz osvrt na mandat koji je započeo pobjedom na ovogodišnjim lokalnim izborima.

- Uspostavili smo odličnu komunikaciju s ravnateljima i direktorima javnih poduzeća i ustanova. Dokaz tome su i projekti od kojih će neki započeti već ove godine, a dio sasvim sigurno iduće. Zahvaljujem i Varaždinskoj županiji čija pomoć i suradnja nikad nije bila dovedena u pitanje. Moram spomenuti naše udruge koje su nositelji društvenog, kulturnog i sportskog života naše općine. Održali smo nekoliko sastanaka i sudjelovali smo na sastancima njihovih izvršnih tijela te vjerujem da je uspostavljen i više nego partnerski odnos. Vjerujem da ćemo za četiri godine moći konstatirati da je općina Beretinec napredovala u turističkom, gospodarskom i demografskom pogledu. U prilogu tome govore i naši današnji laureati koji svojim znanjem, trudom i angažmanom razvijaju i promoviraju našu općinu, a sve nas čine izuzetno ponosnima – istaknuo je Kapeš, čestitajući svim mještanima Dan općine.

dan_opcine_beretinec_17092021_15.JPG

Načelnik Nikola Žganec kazao je da je općina Beretinec po površini i broju stanovnika među manjim općinama u Varaždinskoj županiji.

- No, to ne umanjuje našu vrijednost i zato smo si postavili vrlo zahtjevne i izazovne ciljeve. Svi znamo koliko politika može biti gruba i nepredvidiva, ali imamo svoja čvrsta uvjerenja da možemo u suradnji sa svima vama puno toga postići! Stoga apeliram da uvažite naše molbe za određenim intervencijama, projektima, sanacijama... Ne tražimo ništa iznad standarda kojeg svaki čovjek zaslužuje! - obratio se okupljenima.

dan_opcine_beretinec_17092021_16.JPG

Ujedno je zahvalio na ulaganjima u inovacije, odnosno u obrazovanje, na području općine.

- Varaždinska županija ima tu veliki značaj i prepoznala je naš kraj kao "srce županije", za razvoj inovativnih i značajnih projekata za budućnost novih generacija. Dvorac Šaulovec kao buduće sjedište Centra izvrsnosti, školska dvorana, suradnja s Fakultetom organizacije i informatike – samo su počeci koji će dugoročno obilježiti naš kraj, a da je obrazovanje za nas vrlo bitno, pokazuju i današnje nagrade našim najboljim učenicima! Nastojat ćemo postići i dostatnost te sigurnost infrastrukturne opskrbe i povećati kvalitetu života stanovništva realizacijom zacrtanih kapitalnih projekata! Tu je i provedba velikog infrastrukturnog projekta aglomeracija. Za sada radovi idu svojim planom, a vjerujem da ćemo zajedno uspjeti riješiti sve planirano. Naša je društvena odgovornost da doprinosimo zajednici u kojoj djelujemo, a mi to činimo i činit ćemo i dalje – istaknuo je Žganec.

Zahvalio je i na dobroj suradnji predsjedniku Općinskog vijeća i svim vijećnicima te djelatnicima općinskog Jedinstvenog upravnog odjela, kao i članovima udruga te svima koji se sudjeluju u razvoju općine.

dan_opcine_beretinec_17092021_12.JPG

- Drage mještanke i mještani, čestitam vam Dan općine Beretinec i blagdan Uzvišenja svetoga Križa sa željom da zajedništvom, međusobnim razumijevanjem i upornim radom učinimo našu općinu mjestom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi – kazao je Žganec na kraju svog obraćanja.

Dan općine čestitali su i zamjenica župana Silvija Zagorec, saborski zastupnik Predrag Štromar te, u ime svih čelnika općina i gradova, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

dan_opcine_beretinec_17092021_40.JPG

Na sjednici su uručena i općinska priznanja te nagrade. Načelnik Žganec posebno je priznanje uručio KUD-u "Ježek" povodom obilježavanja 10. godišnjice postojanja, a priznanje je preuzeo predsjednik KUD-a Ilija Fijok.

Priznanja za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju uručena su učenicima OŠ Sveti Ilija i PŠ Črešnjevo, koji su bili uspješni na natjecanjima i brojnim izvannastavnim aktivnostima. To su: Lana Šćukanec, Monika Šestak, Anja Vidić, Mateo Žganec, Marta Kapeš, Teo Horvat, Jurica Jurašković te Mihael Šinko, kao i učenici generacije Laura Bosilj i Borna Jurišak.

Priznanje za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju uručeno je i dr. Sandri Toplak-Hranić, koja se o zdravlju mještana u ordinaciji obiteljske medicine u Beretincu brine već 26 godina.

Priznanje za doprinos ugledu i promociji općine Beretinec u zemlji i svijetu dobili su likovna umjetnica Marija Magdalena Čeber te Brdsko-biciklistički klub "ASI" Varaždin.

Dodajmo da je povodom obilježavanja Dana općine Beretinec i blagdana Uzvišenja svetoga Križa 14. rujna održana sveta misa kod kapelice Uzvišenja sv. Križa u Beretincu te komemoracija za žrtve grobišta Savica, a misno slavlje predvodio je preč. Izidor Ferek, župnik župe Sv. Ilija.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci