FOTO Branitelji priredili dirljiv oproštaj od velečasnog Pakraca iz župe Margečan Foto: Ilustracija/UDVDR Ivanec

FOTO Branitelji priredili dirljiv oproštaj od velečasnog Pakraca iz župe Margečan

VV | 22.8.2022. u 15:15h | Objavljeno u Našim krajem

žČlanovi predsjedništva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec Zvonimir Grđan i Mladen Piskač na zahvalnoj misi velečasnog Alojzije Pakraca, održanoj u crkvi svetog Antuna u Tužnom, povodom njegova odlaska na službu u Ivanovec, uručili su mu prigodni poklon za uspomenu na uspješnu suradnju: grb UDVDR Ogranak Ivanec, ručno izrađen od svilenoga konca.

Grđan je vlč. Pakracu zahvalio u ime Ogranka na dugogodišnjoj suradnji, a posebice na potpori koju je hrvatskim braniteljima davao u doba Domovinskog rata, kada ih je kod odlazaka na na bojišta ispračao Božjim blagoslovom, toplim riječima i krunicama, s nadom da ih one sačuvaju u teškom vremenu i daju im hrabrost, snagu i vjeru da izdrže sve nedaće u borbi za slobodu domovine.

Vidno dirnut, pomalo i iznenađen gestom ivanečkih dragovoljaca i veterana, vlč. Pakrac im se iskreno zahvalio na daru, kao i na uspješnoj dugogodišnjoj suradnji.

- Velečasni Pakrac jedan je od najzaslužnijih što je saživio Memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju, kojeg UDVDR Ivanec i DVD Gačice provode sedam godina, gdje se također isticao inovativnim pristupom, uvijek pun poštovanja prema poginulim, a jednako tako i preživjelim hrvatskim braniteljima. Isto tako, surađivao je s Gradom Ivancem i braniteljski udrugama u obilježavanju sjećanja na poginule hrvatske branitelje Željka Biškupa, Stjepana Biškupa, Josipa Grđana, Ivicu Cecelju i Dražena Šešeta iz župe Margečan, pokopane na grobljima u Radovanu i Margečan. Vlč. Alojzije Pakrac je 1986. godine postavljen za župnika župe Svete Margarete Margečan, a sada odlazi za Božjeg pastira u međimursko mjesto Ivanovec - podsjećaju ivanečki branitelji koji mu žele puno zdravlja i Božjeg blagoslova u nastavku obnašanja službe.

Galerija slika