FOTO: Bogat program druge subote oduševio posjetitelje koncertom KUD-a Marof Foto: Novi Marof

FOTO: Bogat program druge subote oduševio posjetitelje koncertom KUD-a Marof

Varaždinske vijesti | 8.12.2019. u 13:31h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Petu godinu zaredom, Grad Novi Marof i gradska Turistička zajednica organizirali su Mali advent u Novom Marofu, u sklopu kojeg je ove subote održan bogat program.

Otvorili su ga zadrugari Srednje škole Novi Marof koji su organizirali izložbeno-prodajno natjecanje učeničkih zadruga pod nazivom "Čarolija Božića", a učeničke radove izložili su u holu Kulturnog centra „Ivan Rabuzin”. Ispred Centra organiziran je Božićni sajam izlagača pa su posjetitelji imali priliku razgledati i kupiti božićne ukrase, čestitke, poklone i suvenire.

- Ponosni smo na našu manifestaciju, kao i na naziv Mali advent jer volimo na ovakav skromniji, ali dostojanstven način obilježiti dolazak Božića. Druga adventska subota uvijek nam je najposjećenija pa se stoga i trudimo osmisliti što bolji i zanimljiviji program i u tome očito uspijevamo jer nam svake godine dolazi sve više građana. Lijepo smo subotnje poslijepodne zaokružili događajem koji mnogi s nestrpljenjem očekuju, a to je nastup našeg KUD-a Marof - rekla je Renata Horvatić, direktorica Turističke zajednice grada Novog Marofa.

Kao i svaki dosad, i ovaj je godišnji koncert KUD-a Marof oduševio posjetitelje koji su mogli uživati u prezentaciji svega onoga što su sekcije KUD-a radile u godini koja je na izmaku.

- Iza nas je dobra, uspješna godina koju smo, nakon niza koncerata u Hrvatskoj, okrunili gostovanjem na 25. Balkan folk festivalu u bugarskoj Varni, na kojem su sudjelovali ansambli iz cijele Europe - rekao je Dragutin Koščak, predsjednik KUD-a Marof.

Na godišnjem su koncertu nastupile sve sekcije KUD-a; dječja folklorna sekcija , dramska grupa Videki, Ženska vokalna skupina Zipka, Klapa Marof te folklorna i tamburaška sekcija KUD-a Marof, a gosti večeri bili su članovi Varaždinskog folklornog ansambla.

Godinu će KUD završiti božićnim koncertom koji će održati 29. prosinca u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Novom Marofu, a 2020. godina bit će slavljenička.

- Sljedeće godine obilježavamo 40 godina rada i djelovanja i tim ćemo povodom organizirati više manifestacijama kojima ćemo obilježavati jubilej; dramsku večer, festival klapa za Valentinovo, kroz ljeto folklorni nastupe uz Dan grada. Nastojat ćemo okupiti sve naše članove, od onih najmlađih, do veterana, kako bismo zajedno napravili pregled povijesti KUD-a Marof i na pravi način proslavili veliki 40. rođendan - kazao je Koščak.

Već tradicionalno, događanja druge subote Malog adventa nije propusti ni gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

- Naše sad već tradicionalnom paljenje adventskih svijeća subotom uvijek nam uljepšaju naši KUD-ovi i crkveni zborovi. Večeras je bilo posebno lijepo i svečano, ne samo prilikom paljenja druge svijeće na adventskom vijencu, već i nakon toga, budući da smo opet mogli uživati u prikazu svega onoga što se radi u KUD-u Marof. Za njihov godišnji koncert uvijek se rasprodaju sve ulaznice i to je jedan od primjera da je ulaganje u izgradnju i opremanje Kulturnog centra „Ivan Rabuzin” bilo itekako opravdano jer ovdje se doista tijekom godine organiziraju brojne kulturne, zabavne i druge manifestacije koje naši građani posjećuju u velikom broju.  Drago mi je da i na naša adventska događanja dolazi mnogo mladih i djece, što cijelom događaju daje poseban ugođaj.  Pozivam sve da nam se pridruže i na paljenju treće i četvrte svijeće, da zajedno obilježimo skori dolazak Božića - rekao je gradonačelnik Jenkač.