FOTO Akcijom „Hodanjem do zdravlja” u Novom Marofu obilježen Svjetski dan zdravlja

Varaždinske vijesti | 11.4.2021. u 14:20h | Objavljeno u Našim krajem

Nedovoljna tjelesna aktivnost zbog sjedilačkog načina obavljanja posla ili preveliko opterećenje poslom, izloženost stresu i životnim navikama štetnim po zdravlje, predstavljaju najčešće uzroke „nezdravog života“.  Upravo je nedovoljna tjelesna aktivnost jedan od velikih javnozdravstvenih problema u Hrvatskoj, stoga je i pokrenut Nacionalni program „Živjeti zdravo”, čiji su programi i ciljevi usmjereni poboljšanju zdravlja cijele populacije.

U sklopu tog programa, a povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. travnja,jučer je u Sportskom parku u Novom Marofu, u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Grada Novog Marofa i gradske Turističke zajednice, održana akcija „Hodanjem do zdravlja” kojoj se odazvalo 40-ak sudionika.

Među njima su bili nordijski hodači novomarofske Udruge umirovljenika i Športskog rekreativnog društva Strmec te studenti sestrinstva varaždinskog Sveučilišta Sjever, a hodačima se pridružila i maskota Supersrce.

Ni gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, i sam dugogodišnji sportaš, nije propustio priliku provesti subotu aktivno, kako bi i na taj način svojim sugrađanima još jednom ukazao na nužnost zdravoga života, boravka na otvorenom i tjelesne aktivnosti.

- Grad Novi Marof partner je u projektu „Živjeti zdravo”, zato se i kod nas provode ovako dobre i korisne akcije. Često govorimo o važnosti kretanja, ali nikad nije previše jer je bavljenje tjelesnom aktivnošću itekako važno za sve nas. Važno je i naše najmlađe uključivati u te aktivnosti, stoga mi je izuzetno drago da je ovdje bilo i dosta naših mališana. Srećom, u Novom Marofu imamo se gdje baviti sportom i rekreacijom i još ću jednom podsjetiti koliko je bila opravdana naša investicija u uređenje sportskog parka. Uredili smo ovaj dio grada nakon punih 40 godina i sad imamo nekoliko sportskih terena, igralište za djecu, street workout park. Uređujemo i staze za hodanje na kojima ćemo postaviti nove sprave, a sve bi trebalo biti gotovo za otprilike mjesec dana – kazao je gradonačelnik Jenkač.

Staze za hodanje trebale bi biti u punoj funkciji do 10. svibnja kada će se održati još jedna akcija u sklopu projekta „Živjeti zdravo”.

gnm_zivjeti_zdravo_8.jpg

gnm_zivjeti_zdravo_6.jpg

gnm_zivjeti_zdravo_5.jpg

gnm_zivjeti_zdravo_4.jpg

gnm_zivjeti_zdravo_3.jpg

gnm_zivjeti_zdravo_2.jpg