FOTO "Advent na Voći" veseliji, šareniji i čarobniji no ikad

| 25.12.2023. u 07:06h | Objavljeno u Našim krajem

Iako ‘stara’ tek tri godine, ipak je tradicija - održan je treći po redu ‘Advent na Voći’. Manifestacija je to koju svi mještani s nestrpljenjem očekuju tijekom cijele godine.

Sve je krenulo skromno 2021. godine, na razini općinske organizacije, a onda se u organizaciju lani uključila i Turistička zajednica područja ‘Sjever Zagorja’. Ove godine program je još bogatiji, šareniji i veseliji.

Okrenuti mještanima

Načelnica Donje Voće Sanja Kočet ističe kako je ova manifestacija prvenstveno okrenuta mještanima, a posebice u ove blagdanske dane koji su idealna prilika da se svi zajedno okupe i podruže.

- Iz godine u godinu dižemo naš ‘Advent’ na višu razinu. Ove smo godine imali izuzetno velik interes izlagača da dođu ovdje i predstave se na našim štandovima, a imali smo i bogatiji i raznovrsniji program. Božićni koncert održala je klapa Motovun koji su bili posebni gosti, a stigli su zajedno s načelnikom Motovuna g. Tomislavom Pahović te su oduševili Voćance i posjetitelje svojim izvedbama - rekla je načelnica Kočet.

Među izlagačima su vrijedne udruge s područja općine, lokalni OPG-ovi, osnovna škola, ali i Općina Starše iz Slovenije sa svojim Turističkim društvom i osnovnom školom te udruge i izlagači iz susjednih općina Vinice i Cestice. Svoj je štand imalo i Općinsko vijeće Donje Voće, a sva sredstva koja će se prikupiti podjelom sarme i palačinki s tog štanda, donirat će se za dvije potrebite obitelji s područja općine.

- Ove smo godine u samom centru Voće, no druge godine ćemo morati premjestiti manifestaciju na novu lokaciju jer se naš ‘Advent’ širi i ovaj je prostor naprosto postao premali radi sve većeg odaziva iz godine u godinu, ali i interesa izlagača iz susjednih općina. Naravno da nam je svima to veoma drago jer dokazuje da radimo dobar posao - dodala je načelnica.

I dok su odrasli uživali u čaši finog vina, punča, gina i odličnoj glazbi, najmlađe je najviše razveselio jedan poseban gost. Naime, djecu je posjetio Djed Mraz i donio slatke poklone, a one najvrijednije i najkreativnije nagradio posebnim poklonima.

Osim današnjeg programa, i prethodnih je dana bilo vrlo veselo na Voći. Brojne su udruge organizirale razne radionice poput onih pečenja božićnih kolača i izrade božićnih čestitki.

- Također, tijekom proteklog tjedna smo podijelili oko 70 paketa našim potrebitim sumještanima, pretežito starijima i nemoćnima, a usput smo s njima popili kavu i podružili se, a što im je bilo posebno drago - otkrila je Kočet.

Odličnim odazivom posjetitelja zadovoljni su i iz Turističke zajednice ‘Sjever Zagorja’, a to nam je potvrdila i direktorica Mirjana Koledić.

- Bogata eno-gastro ponuda, nastupi brojnih zborova, nastup KUD-a… sve je to doprinijelo odličnoj posjećenosti i ovako lijepom, veselom, blagdanskom raspoloženju ovdje na Voći. Inače, u Donjoj Voći njeguju sve tradicije i običaje, tako da, bilo kakvo druženje da se ovdje organizira, svi se uvijek rado odazovu - rekla je direktorica Koledić te pozvala sve i na posebno blagdansko druženje 29. prosinca u Klenovnik.

Odlična suradnja

‘Advent na Voći’ posjetio i načelnik Vinice, Branimir Štimec, načelnik Klenovnika Mladen Blaško te načelnik Cestice Mirko Korotaj koji je otkrio da svoje štandove ovdje imaju Sportsko-ribolovno društvo Cestica 1995, cestički vinogradari te jedan OPG.

- Imamo jako dobru suradnju s Općinom Donja Voća, a ovaj ‘Advent’ na području Turističke zajednice ‘Sjever Zagorja’ se pokazao kao jako dobar sadržaj. Prošle je godine sjajno ispao, ove godine još i bolje te vjerujem da će ubuduće svi ti sadržaji biti još bolji i bogatiji. 

Također, ima jako puno mladih jer oni jedva čekaju da se organiziraju ovakva događanja i priredbe, a na općinama i Turističkoj zajednici je onda da im ponude takve sadržaje - zaključio je Korotaj.