FIRE COMBAT VATRENA GORA Dođite na spektakularno natjecanje vatrogasaca Foto: VV arhiva / ilustracija

FIRE COMBAT VATRENA GORA Dođite na spektakularno natjecanje vatrogasaca

Varaždinske vijesti | 31.8.2023. u 13:40h | Objavljeno u Našim krajem

Natjecanje Fire Combat je poznato kao "najteže dvije minute u vatrogasnom sportu"

Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždinbreg u subotu 2. rujna organizira natjecanje vatrogasnih grupa Fire Combat "Vatrena gora 2023." na TRC Gora - vatrogasnom poligonu na Haliću.

- Ovo je prvo Fire Combat natjecanje na području Varaždinske županije, ali i sjeverozapadne Hrvatske, a ujedno i prvo Fire Combat natjecanje koje se neće u potpunosti izvoditi na tvrdoj podlozi. Prvi dio izvodit će se na travnatoj podlozi, a drugi dio - povlačenja "B" cijevne pruge, na tvrdoj podlozi. Kao i svi vatrogasci, i mi smo se prilagodili situaciji i odlučili organizirati ovo zanimljivo natjecanje - ističu iz DVD-a Varaždinbreg.

Kako su pojasnili, Fire Combat natjecanje vatrogasnih grupa je natjecanje operativnih vatrogasaca koje obuhvaća savladavanje različitih prepreka, upotrebu samoizbavne tehnike, prenošenja povrijeđene osobe i razvlačenje "B" cijevne pruge pod pritiskom te gašenje "požara".

Početak je u 14:30 sati uz prozivku ekipa, a natjecanje počinje u 15 sati.

- Dođite i podržite hrabre natjecatelje iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dok se natječu na spektakularnom Fire Combat natjecanju! Nakon uzbuđenja, pridružite nam se od 18 sati u opuštajućem dijelu programa uz fantastičnu glazbu. Očekuje nas nezaboravan dan pun akcije i zabave, i ne možemo dočekati da ga podijelimo s vama! Vidimo se tamo! - poručili su vatrogasci.

Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i Općine Gornji Kneginec.

fire_combat_dvd_varazdibreg.jpg