Erasmus+ u Osnovnoj školi Franje Serta Bednja - I nadalje na europskom putu! Foto: OŠ Bednja

Erasmus+ u Osnovnoj školi Franje Serta Bednja - I nadalje na europskom putu!

Varaždinske vijesti | 31.1.2023. u 18:39h | Objavljeno u Našim krajem

Osnovna škola Franje Serta Bednja jedna je od odabranih prijava iz upravo objavljene Odluke o dodjeli Erasmus akreditacija u području odgoja i općeg obrazovanja za 2022. godinu, čime će joj biti omogućeno jednostavnije sudjelovanje u programu Erasmus+ sve do kraja programskog razdoblja 2027. godine.

Erasmus akreditacija omogućuje jednostavnije sudjelovanje i trajni pristup financiranju temeljen na višegodišnjem Erasmus planu ustanove (organizacije) i Erasmusovim standardima kvalitete.

Ciljevi Erasmus plana OŠ Franje Serta Bednja za razdoblje koje pokriva akreditacija podizanje razine i kvalitete kompetencija učitelja i učenika za metodu hibridnog učenja i poučavanja, te briga za mentalno zdravlje učenika.

- S obzirom na ciljeve koje smo si zadali, planiramo i neke nove aktivnosti uz one koje smo do sada provodili (strukturirane tečajeve). Prije svega to je uključivanje naših učenika u grupne mobilnosti učenika, a za učitelje job shadowing aktivnosti te gostujuće stručnjake. S obzirom na skori rok, potrebno je brzo se pripremiti za mogućnost prijave akreditiranih projekata (rok za prijavu je 23. veljače 2023. godine u 12.00 sati), a kako bismo već za ovu godinu osigurali financiranje naših Erasmus+ aktivnosti! - istaknula je voditeljica projektnog tima Đurđica Krtanjek, učiteljica izvrsna savjetnica.

osnovna_skola_bednja_30012023_2.jpg