Eksplozija u Martijancu: U nedjelju vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite općine Martijanec Foto: VV arhiva / ilustracija

Eksplozija u Martijancu: U nedjelju vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite općine Martijanec

Varaždinske vijesti | 11.11.2022. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općina Martijanec organizirat će povodom obilježavanja Dana općine zanimljivu pokaznu vježbu vlastitih operativnih snaga sustava civilne zaštite.

- Naime, sve veći broj različitih iznenadnih događaja u zemlji i svijetu, ali i sve strože zakonske obaveze, povod su ovoj godišnjoj provjeri spremnosti, tehničke opremljenosti i osposobljenosti pripadnika različitih sastavnica sustava civilne zaštite na području općine - napominju iz Općine Martijanec.

U središtu zbivanja bit će intervencija osam DVD-ova, koliko ih ukupno djeluje na području općine, a njima će se u odgovoru na eksploziju, požar i potrebu izvlačenja unesrećenih iz dječjeg vrtića pridružiti predstavnici policije, hitne medicinske službe, crvenog križa, gorske službe spašavanja i drugi subjekti.

Pokazna vježba "Eksplozija u Martijancu 2022." bit će održana na lokaciji Dječjeg vrtića "Vlakić" Martijanec u nedjelju, 13. studenoga, s početkom u 13.30 sati.

Iz Općine Martijanec ujedno obavještavaju mještane da će pritom biti korištena i sredstva javnog uzbunjivanja.